Svet ne prestaje da bruji od kako je biografija princa Harija ugledala svetlost dana. Za manje od 24 časa postala je jedna od najprodavanijih knjiga u svetu, a kako su detalji škakljivog štiva već procurili u javnost, jasno je da je Hari otkrio neke od najvećih tajni života u kraljevskoj porodici.

Omiljeni parfem princeze Dajane je First by Van Cleef & Arpels.
parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia 

Veliki deo svoje knjige princ Hari je posvetio svojoj majci, čuvenoj princezi Dajani, a kroz jedno sećanje otkrio je i njen omiljeni parfem.

Princ piše kako je krenuvši na psihoterapiju dobio savet psihoterapeuta da kupi bočicu majčinog omiljenog parfema kako bi "otključao" emocije i napokon uspeo da zaplače za majkom. Priseća se kako ga je terapeut podsticao da istraži svoje emocije pomoću bočice parfema. Kako piše Hari u svojoj biografiji, omiljeni parfem njegove majke bio je First by Van Cleef & Arpels.

"Na početku naše seanse podigao sam poklopac, duboko pomirisao. Kao tabletu LSD-a. Negde sam pročitao da je miris naše najstarije čulo i to je odgovaralo onome što sam doživeo u tom trenutku, slike su se dizale iz onoga što se činilo kao najprimitivniji deo mog mozga", piše Hari.

Kroz svoju knjigu princ Hari piše o svojoj majci i svojoj tuzi od njene smrti, u jednom trenutku opisujući ponovljene vožnje kroz tunel u Parizu u kojima je ona umrla, u pokušaju da razume šta se dogodilo.

Princeza Dajana sa sinovima i bivšim suprugom kraljem Čarlsom.
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Dugo je verovao da je lažirala svoju smrt kako bi pobegla od života punog pritisaka javnosti i kraljevske porodice, a onda kada je shvatio da je zaista poginula bilo mu je jako teško da prihvati istinu. Čini se da je knjigom "Spare", o kojoj sad svet ne prestaje da bruji, želeo da oda počast svojoj majci i otkrijte detalje iza kulisa koji će bolje razumeti njihov život u Bakingemskoj palati.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!