U hladnim zimskim danima oberučke prihvatamo sve što nam pruža osećaj topline - od tople odeće do još toplijih mirisa koji nas grle svojim začinskim i drvenastim notama na potpuno drugačiji način od onoga kako to čine džemperi, šalovi i kape. S druge strane, znamo da ima onih koje mirisi mentalno vode negde drugde pa im sveži, cvetni mirisi mogu poslužiti kao ohrabrujući podsetnik da će se duži, sunčani, prolećni dani uskoro vratiti.

U kojoj se god mirisnoj priči prepoznajete, odabrali smo najlepše parfeme ove zime među kojima će svako lako pronaći svog novog favorita.

Chloé Rose Naturelle Intense Eau de Parfem

Iako trenutno nismo u sezoni ruža, još uvek možemo zastati i mirisati ih tokom cele zime zahvaljujući Chloéovom najnovijem dodatku porodici Rose Naturalle mirisa. Napravljen od 100% prirodnih sastojaka, ovaj parfem zaista miriše kao da smo u cvetnom vrtu.

Byredo Eyes Closed Eau de Parfem

Baš na vreme za sezonu manžeta stiže Byredo Eyes Closed, miris koji teško da može biti elegantniji. Sastoji se od neočekivanih kombinacija nota, uključujući pačuli i papirus s maslacem irisa, đumbirom i šargareom te začinima poput kardamoma i cimeta koji zaokružuju gornje note.

Elizabeth Arden White Tea Eau De Parfum

Lako je završiti uhvaćen u vrtlog haosa praznične sezone, a ovaj miris utelovljuje smirenost i užitak prepuštanja jednostavnim radostima pa je idealan za nošenje u svim onim trenucima i danima kada konačno nađemo nešto vremena za sebe. Note uključuju prerađenu ružinu vodicu, absolut matea i mahune tonke.

Jimmy Choo I Want Choo Forever Eau De Parfum

Najnovija kreacija Jimmyja Chooa posebno će dobro sesti obožavateljima gurmanskih mirisa. Ovaj parfem je mešavina cvetnih i toplih, začinskih nota poput sočne ruže, ružičastog bibera, bademovog ulja, likera od crne višnje, jasmina, vanile i mahune tonke.

Diptyque Eau Rose Eau De Parfum

Prekrasna bočica parfema komotno može poslužiti kao divna dekoracija, no ovo limitirano izdanje Diptyque parfema poželjet ćemo zauvijek ostaviti na komodi. Ova verzija klasičnog cvjetnog mirisa dolazi u bočici s ugraviranim cvjetovima ruže, a što je znak njegove glavne note.

Oscar de la Renta Bella Bouquet Eau De Parfum

Lepota ove kreacije je u tome što ovo cveće neće 'umreti' za nedelju dana. Inspirisan rascvetanim vrtom, miris se sastoji od nota lišća bambusa, sočne kruške, absoluta jasmina, eteričnog ulja magnolije, absoluta ruže, sandalovine, eteričnog ulja kedrovine i mahune tonke.

Loewe Earth Eau de Parfum

Izaći van i dotaknuti mekanu travu je opuštajući ritual koji zvuči privlačno kad god svet postane previše, a jedino što nam staje na putu do toga su zimski hladni dani. No, prskanje Loeweovog najnovijeg mirisa Earth lako može poslužiti kao sledeća najbolja opcija. Drveni miris spaja tartuf, krušku, elemi, mimozu i ljubičicu u božanstvenu kreaciju.

Aesop Eidesis Eau de Parfem

Svež, ali topao i drvenast u isto vreme, teško da parfem može mirisati prijatnije od ovog Aesopovog mirisa. Note petitgraina, crnog bibera, tamjana, kumina, cedra, sandalovine i vetivera čine ga idealnim parfemom za hladne zimske noći.