Bez obzira na to da li ste verni jednom klasiku ili ste kroz godine stvorili malu kolekciju u kojoj svaka mirisna nota nosi drugu emociju, dolazak nove sezone uvek je odličan trenutak da izađete iz zone komfora i da isprobate nešto drugačije kompozicije koje vole milioni žena širom sveta.

S tim u vezi, ukoliko ste u potrazi za novim parfemom, istražili smo koji su to parfemi zauzeli visoku poziciju na kozmetičkim policama u 2022. godini.

Po svemu sudeći ovi parfemi nisu samo ostavili traga u ovoj godini već i kasnije jer su napravljeni od mirisa koji nikada neće biti prevaziđeni.

Gucci Guilty Intense

Ovo je miris sa cvetnim drvetom ambera koji će se svideti ljubiteljima klasičnog Gucci Guilty parfema. Mandora i liči u kombinaciji su sa notama ljubičice. Tu je i aroma ilang-ilanga i tuberoze pojačana senzualnošću tamne šljive. Konačno, osnaženi drveni efekat pačulija dobija i ženstven potpis uz vanilu.

Gucci Guilty Intense parfem.
Print Screen/Jasmin parfimerija 

Tom Ford’s Soleil Brûlant

Sunčana svežina mandarine i bergamota meša se sa pikantnim ružičastim biberom u zrnu, dok cvet pomorandže i nota blistavog crnog meda izazivaju zavisnost ovim parfemom. Pozadina donosi toplinu ćilibara, smole i drveta.

Tom Ford’s Soleil Brûlant parfem.
Tom Ford 

YSL Exclusive Libre

Cvet šafrana je središnji deo ovog popularnog parfema, a potiče iz marokanske bašte. Začinjenu aromu ublažuju lavanda i cvet narandže. Osnova od ambera, vanile, meda i vetivera stvara jesenju atmosferu.

Dior J’adore

Ovaj miris predstavlja simfonija cveća i vode. Formula je bez alkohola, što znači da je oštar hemijski miris koji većina parfema ima kada se koristi prvi put izostaje.

Prada Paradoxe

Sladak, ali snažan i neobičan miris. Opisuju ga kao svetli, cvetni miris sa mošusnim tragom koji se razvija tokom dana.

Diptyque Philosykos Eau de Toilette

Ovo je suptilan, prefinjen i zreo gurmanski miris. Philosykos je razvijen kao oda smokvi: zelena svežina lišća, mlečni ukus smokava i zemljanost kore. Note lišća smokve, soka drveta i drveta i crnog bibera stvaraju harmoničan, svež miris. Suptilna slatkoća kokosove note savršeno se nadovezuju i vode vas u magične pejzaže grčkih ostrva.

Diptyque parfem.
Diptyque