Kao što već znamo, mesta gde nanosimo parfem, kao i način nanošenja na pulsne tačke može pomoći da se parfem duže zadrži na koži.

Ipak, mirisi koji se mogu pohvaliti svojom dugotrajnošću sadrže posebne kombinacije koje mu ovu prednost omogućavaju.

„Dugotrajniji mirisi obično predstavljaju kombinaciju drveta, mošusa i smole; ovo kreira bazu na koži koja traje i nekoliko sati duže od onih koji ove sastojke ne poseduju“, objasnioje Claude Dir, renomiran parfimer koji kreira parfeme za modne dizajnere, kozmetičke brendove i poznate ličnosti više od 40 godina.

Drugi ključni faktor za dugotrajnost parfema je koncentracija ulja u mirisu.

„Viši koncentrat mirisnog ulja može pomoći potrošaču da razlikuje koliko je miris jak i koliko dugo će trajati na njihovoj koži. Parfemi ili parfemske vode često imaju preko 20 do 25% mirisnih ulja, u poređenju sa toaletnim vodama koje imaju mnogo nižu koncentraciju ulja. Kada lično probate miris, trebalo bi da ga poprskate na sopstvenu kožu i sačekate pola sata da ispare gornje note. Svakako, klima, vreme, geografija i hemija vašeg tela utiču na to koliko će miris trajati na vama lično.”

U nastavku otkrijte 5 najdugotrajnijih parfema koji traju 24h.

1. Burning Rose, Carolina Herrera

Burning Rose izaziva nostalgiju, vraćajući vas u 70-e i 80-e kada su se pojavile nove smele ideje koje podstiču pop kulturu. Raskošna ruža Damascena se prepliće sa zemljanim bogatim indonežanskim pačulijem i melanžom luksuznih začina (kraljevski cimet iz Laosa i đumbir), stvarajući elegantan, ali strastven i bogat miris.

Carolina Herrera parfem.
Carolina Herrera 

2. Ombre Nomade, Louis Vuitton

Dizajniran za ljubitelje unikatnih parfema, Ombre Nomade koncentriše osećaj beskonačnosti u jedan od najmitskijih sastojaka u parfimeriji, drvo ouda. Opojno lep, buntovnički miris kreirao je majstor parfimera Jacques Cavallier Belletrud, a izbrusio ga sa nagoveštajem benzoina i akcenta maline. Zamislite dim tamjana kako lebdi ka nebesima i udahnite ovaj mističan miris koji traje ceo dan i noć.

Louis Vuitton parfem.
Louis Vuitton 

3. Libre Intense, YSL

Miris instinktivne i slobodne žene koja je spremna da osvoji svet. Kultna struktura LIBRE mirisa, jedinstveni spoj francuske lavande u kombinaciji sa ženstvenim, senzualnim notama narandžinog cveta iz Maroka. Poseban. Senzualan. Nova muževna dimenzija mirisa, između vatre i zlata, u potpuno ženstvenom zaokretu sa čuvenom LIBRE bočicom.

Libre Intense, YSL parfem.
YSL Beauty 

4. Instant Crush, Mancera

Neodojivi trio - ruža, jasmin i ambra u bogatoj mešavini senzualnosti i romantike. Instant Crush jedan je od onih intenzivnih unisex parfema na koje niko ne ostaje ravnodušan, a otud njegov naziv asocira na fatalnu privlačnost. Zbog svoje jačine koja traje 24h (minimum) preporučuje se za jesen i zimu.

mancera Instant crush parfem.
mancera 

5. La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme

Da se odmah razumemo - ovo nije klasičan La Vie Est Belle kog imaju svi, već njegova Soleil Cristal varijanta sa dodatkom neodoljivog kokosa koji se oseća više od 24h. Sreća je više od samog osećaja, to je aura svetlosti koja nas obasjava, a ovaj solarni miris sa belim cvećem je upravo to. Miriše neprikosnoveno sofisticirano i luksuzno.

La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme.
lancome 

6. Hacivat, Nishane

Hacivat je priznanje eleganciji, ljubaznosti, kompetenciji i ljubavi prema umetnosti. Inspirisan tradicionalnim karakterom igre senki, ova eau chypre će vam pomoći da živite u svojim najboljim snovima uz večne iskre svoje radosne strukture sačinjene od stimulativnih nota ananasa i bergamota potpomognutih pravim drvenkastim notama. Jednom kada neko nosi Hacivat, on nesumnjivo postaje njegov prepoznatljiv miris.

Hacivat, Nishane parfem.
Nishane 

7. Carlisle, Parfums de Marly

Iako se po pakovanju ne bi reklo, Carlisle je oličenje svetlosti. Sunčan i blistav, ovaj senzualni miris izgrađen je na bazi sandalovine koja je topla, sa primesama vanile, istovremeno umirujuća i bogata. Jasne, zavodljive gornje note oštre zelene jabuke, toplog muškatnog oraščića i zlatnog šafrana otkrivaju miris do elegantnog srca ruže, boba tonke, osmantusa i davane.

Carlisle, Parfums de Marly.
PARFUMS DE MARLY