Obrve uokviruju lice, pa je izuzetno važno oblikovati ih tako da savršeno pristaju licu. U slučaju da su obrve oblika koji ne pristaje crtama lica, to može učiniti da izgledamo starije, a ne mlađe.

Srećom, to se može promeniti korigovanje oblika obrva koji najbolje odgovara obliku lica.

Svačija struktura lica je jedinstvena, tako da nemaju svi isti oblik obrva, a ispravan oblik obrva takođe može da obezbedi ravnotežu ostatku lica.

Pravilno crtanje i popunjavanje obrva.
Instagram 

Savršeno simetrični i oblikovani lukovi iznad očiju ne samo da će uokviriti i podići lice, već će ga i podmladiti!

Pravilno crtanje i popunjavanje obrva

Uz pravilan oblik obrva koji pristaje našem licu, i ostali delovi lica mogu da izgledaju bolje, pa tako dobrim oblikom obrva možemo da istaknemo i oči.

Prilikom nanošenja proizvoda za obrve, važno je da ih nacrtate mekim i malim potezima, kako ne bi izgledali previše oštro i neprirodno.

Gde bi obrve trebalo da počnu i da se završe?

Početak obrva treba da bude vertikalno u liniji sa mostom nosa. Vrh obrve iznad luka treba da bude u ravni sa zenicom oka, dok spoljni deo, odnosno kraj obrve, treba da se završava na 45 stepeni od ivice nozdrve.

Takođe, u zavisnosti od toga gde počinju naše obrve, naš nos može izgledati tanji ili širi, pa je potrebno obratiti pažnju da se oblikom obrva postigne što harmoničniji izgled.

Gde bi obrve trebalo da počnu i da se završe?
Instagram 

Za mladalački izgled, luk obrve treba da bude nešto viši, kao i kraj obrve kako bi se podigle i otvorile oči. S godinama naša koža gubi elastičnost i kolagen, a često možemo da izgledamo umornije ili tužnije, pa je za zdraviji, prirodniji i mladalački izgled potrebno malo podići obrve i dati očima svežiji izgled.

Ivice, odnosno krajevi obrva treba da se završavaju čistim i oštrim vrhom koji se ne spušta. Obrve ne bi trebalo da budu jednake debljine celom dužinom, već da se postepeno stanjuju ka kraju.

Ukoliko niste sigurni kako da sami oblikujete obrve, uvek se možete obratiti stručnjacima ili se podvrgnuti brojnim neinvazivnim tretmanima oblikovanja i iscrtavanja obrva koji su danas dostupni!