Oblik obrva definiše izgled našeg lica. Nekada su u modi bile tanke, zatim guste obrve, a danas, čini nam se da je sve dozvoljeno. Srećom, postoje stručnjaci za obrve koji tačno znaju koji oblik najbolje odgovara, ne samo obliku lica, već i godinama života. Stručnjakinja za obrve i glavni izvršna direktorka kompanije "Rubis Tweezers", Fids Beldeberger podelila je za "Who Weat What" koji su najbolji oblici obrva za svako doba života.

Najbolji oblik obrva u 20-im godinama

U 20-im je najbolje minimalno čupati i oblikovati obrve. Samo sledite svoj prirodni oblik obrva i izbacite sve neposlušne dlačice koje su van oblika.

"Cilj u 20-ima, kada je rast dlačica na vrhuncu, jeste pustiti obrve da izrastu u punom sjaju", kaže Fids Beldeberger.

"To znači štedljivo s pincetom, samo u područjima daleko van prirodnog oblika obrva." Preterano čupanje može previše razdvojiti obrve i poremetiti celi oblik, stoga nastojte zadržati najviše širinu prsta između obrve i korena nosa.

zendaja ima guste obrve
Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Najbolji oblik obrva u 30-im

"30-e su savršeno vreme da prihvatite svoje prirodne obrve i ne pokušavate ih ukalupiti u drugačiji oblik", kaže Fids.

"Proverite jeste li odabrali oblik koji odgovara liniji rasta vaših obrva. Ako imate prirodno meke, zaobljene obrve, nemojte ih iščupati pincetom u vrlo oštru liniju s uglom, kaže ona. Ukratko, ne pokušavajte dramatično promeniti svoje obrve. Umesto toga, usavršite svoj prirodan oblik obrva sređivanjem područja van obrva. Pobrinite se da ne iščupate previše unutrašnju stranu obrva.

Najbolji oblik obrva u 40-im

Ako želite da otvorite oči i stvorite efekt liftinga, Fids ima nekoliko saveta.

"Počnite da podižete obrvu", kaže ona.

"Želite da stvorite veći prostor između obrve i područja oko oka. To će pomoći u stvaranju mladolikijeg izgleda i više otvoriti lice", dodaje. Alternativno, ako su obrve prirodno ravnije, prihvatite ih.

"Pogledajte što rade Dženifer Lopez, Elizabet Harli i isprobajte neke ravne i duže stilove", kaže ona.

"Ovo će učiniti da vaše oči izgledaju šire i budnije. Preterano čupanje biće vaša propast, stoga budite sigurni da zadržite uredan oblik i usredotočite se na to da vam luk bude što ravniji."

džej lo nosi prirodne  guste obrve
Instagram 

Najbolji oblik obrva u 50-im 

U 50-ima, 60-ima i kasnije, poželećete obrve koje će vam "otvoriti oči.

"Želite da stvorite veći razmak između obrva, što zauzvrat čini vaše oči otovrenijima", kaže Fids.

"Malo stanjivanje donje strane obrve omogućiće vašoj obrvi da zablista. Odabirom strmog luka takođe ćete naglasiti element zatezanja lica i dati vam klasičan izgledi", kaže ona.

"Naša kosa takođe postaje svetlija kako starimo, pa ćete možda otkriti da su vam obrve belje i manje guste nego što su nekada bile. Pazite da vam se obrve u boji podudaraju s korenom vlasišta izgledat će prirodno i elegantno", kaže ona.