Pitate se kako bez mnogo truda voditi zdraviji način života? A odgovor na to pitanje imaju voljene među ženama širom sveta - Francuskinje koje daju jednostavna rešenja!

Nepretenciozna elegancija Francuskinja i njihov odnos prema svemu su vredni divljenja i inspiracije. Od legendarnih ikona stila do svakodnevnih žena, Francuskinje se brinu o sebi kako bi poboljšale svoje zdravlje, kako bi izgledale i osećale se lepo. Pa šta Francuskinje rade da se brinu o sebi?

Ne mare za mišljenje drugih

Zvuči lako, ali u praksi nije. Ali jedna od prvih stvari koje treba da uradite za sebe je da prestanete da brinete o tome šta drugi misle. Francuskinje ne dozvoljavaju da emocije poput nesigurnosti i neizvesnosti utiču na njihov način života i svakodnevni život.

Francuskinje nikada nisu preterano našminkane.
Instagram 

Prirodne su

Francuskinje nikada nisu preterano našminkane. One naglašavaju svoje karakteristike i preferiraju jednostavnost. Isto važi i za njihovu kosu. Izbegavaju preterivanja, ali su uvek negovane. Francuskinje „grle“ svoje bore i veruju da je važno da se osećate prijatno u svojoj koži. Dobar ruž i prepoznatljiv miris su dovoljni.

Nega kože im je na prvom mestu

Dobra nega kože puno je bolja od skrivanja iza maske od šminke. Dobar savet: pre nego što počneš jenjati svoje proizvode i beauty rutine, moraš dobro pogledati kako postupaš sa svojim telom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitet tvoje kože. Razmisli o navikama koje mogu uticati na tvoju kožu - poput ishrane, putovanja, a zatim primeni svoje omiljene preparate.

Rade ono što ih čini srećnim

Ako vam se sviđa, onda je to dobro za vas. Ova teorija se odnosi na lepotu, zdravlje, vežbanje i odnose. Teško da ćete videti Francuskinju kako diže tegove u teretani. Više će voleti da prošeta i uživa u prelepom pejzažu i svežem vazduhu.

Francuskinje za dobar osećaj u telu uvek rade ono što ih čini srećnim.
Shutterstock 

Uživaju u hrani bez kajanja

Francuskinje ne broje kalorije. Njihov pristup hrani je jednostavan: dobro jedu. Ne jedu dok žure na posao, provode vreme i sede za stolom sa porodicom i voljenima. Možda imamo utisak da Francuskinje stalno jedu kroasane i piju espreso, ali to nije sasvim tačno. Naglasak stavljaju na hranu sa dobrim mastima, vlaknima, ribu i manje konzumiraju mlečne proizvode i meso. Ali takođe, dozvoljavaju sebi deserte i retko se prdržavaju rigoroznih dijeta.

Izgledaju lepo jer se osećaju dobro

Definiši lepotu na svoj način: imaš pravo na rutinu lepote koja tebi pomaže da lepo izgledaš i osećaš se lepo. Za lepotu postoji puno više od onoga što je u trendu i ne postoji jedan način ili pravi način da budeš lepa, a način na koji se osećaš, bez obzira na godine, još je važniji od toga kako izgledaš.
To znači da morate da odvojite vreme za sebe i uradite ono što vas čini srećnim. Uživajte u toploj kupci svake večeri, nosite crveni karmin čak i na pregledu kod lekara. Male stvari učiniće mnogo za vaše samopouzdanje i dobro raspoloženje.