"ANTI-MASKARA" TREND OSVOJIO JE DEVOJKE ŠIROM SVETA: Proizvod koji koristite svaki dan, sada dobija novu ulogu

Anti-maskara trend je trenutno broj jedan u svetu šminkanja.

Instagram

Iako nam je poznato da su mnogi makeup proizvodi višenamenski, ali ovo zaista nismo očekivali. Očekivano, nova ideja je doživela pravi boom na TikTok-u, koji uvek pruža najzanimljivije trikove koji menjaju dosadašnju rutinu.

Naime, reč je o novom trendu koji pod hashtagom #antimascara na TikToku broji 46 miliona pregleda. Iako nam samo ime zvuči kao da je ovo pokret koji želi potpuno da odbaci maskaru, on to uopšte nije.

This browser does not support the video element.

anti-maskara  TikTok/lenkalul

Baš suprotno, anti-maskara pokret želi da podstakne korišćenje maskare na potpuno nove načine i time samu makeup rutinu učine interesantijom i drugačijom. Znamo čemu maskara služi: povećava volumen i dužinu trepavica, međutim, anti-maskara pokret navodi kako bi trepavice i oči došle do većeg izražaja, maskara se može koristiti i na drugačije načine.

Šta to znači?

To znači da umesto da stavljate maskaru isključivo na trepavice, počnite da je stavljate i na kapke, kao i druge visoke tačke lica kako biste stvorili odvažan izgled s naslovnice modnog časopisa.

Anti-maskara definitivno nije za svakodnevni look (ali i može biti, u zavisnosti od toga šta smatrate „svakodnevnim“). On neguje kreativnost i doživljaj lepote, a zaista se možemo složiti da je kreativnost u korišćenju maskare na nivou.

Kreatori sadržaja na TikToku pokazali su razne načine na koji koriste maskaru: u službi senke, ajlajnera, a mnogi je koriste kao slikarsku četku s kojom kreiraju mala umetnička dela na svom licu.