PREKRIJTE BUBULJICE SA SAMO 3 PROIZVODA: Lepljiva metoda je poslednji beauty hit s TikToka koji stvarno radi

Želite efikasno da prekrijete bubuljice na licu? Učinite to sa ova tri proizvoda uz pomoć lepljive metode.

Instagram

Iako Instagram pokušava da nas ubedi u suprotno, ne postoji savršena koža. Iako smo svi različiti i nemamo iste probleme sa kožom, verovatno ste bar jednom želeli da prikrijete nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacionim flekama, bubuljicama ili samo o neujednačenoj teksturi.

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prikrivanje akni, a jedan za koji možda niste čuli do sada je tzv. „lepljiva metoda” (sticky method). Iako naziv zvuči prilično odbojno, dobra stvar je što su potrebna samo tri proizvoda, a prema rečima šminkerke koja ga je osmislila – prekriće sve nedostatke na licu.

Freepik 

Mikayla Nogueira je na TikToku pokazala kako potpuno prekriva akne, a prikupila je više od 3 miliona pregleda za manje od 24 sata nakon objavljivanja, piše Glamour.

Kako funkcioniše 'lepljiva metoda'?

Proces počinje hidratantnim serumom koji će ostaviti lepljivi sloj na vašoj koži. Iako je i sama Mikajla odlučila da koristi serum sa hijaluronskom kiselinom, ona napominje da će „svaki serum koji ostavlja lepljivu završnicu na licu nakon nanošenja biti efikasan“.

Zatim pređite na sledeći korak – nanesite prajmer, odnosno bilo koji proizvod koji je namenjen za pripremu kože.

Shutterstock 

Nakon toga, vaše lice će biti izuzetno lepljivo i upravo to želite da postignete jer će, kako kaže šminkerka, vaš mat korektor lepiti za lice kao lepak. Ona preporučuje korišćenje četke prilikom nanošenja proizvoda na nesavršenosti.

Najvažniji korak je sledeći - ostavite korektor da se osuši (zato je najbolja mat opcija). „Dajte mu dva do pet minuta od nanošenja na lice da se potpuno osuši. Vreme sušenja je veoma važno kod metode lepljenja. Čak preporučujem da koristite ventilator ako ga imate“, objasnila je Mikayla u videu. Takođe je naglasila da ni u kom slučaju ne treba blendati korektor.

Na kraju, nakon što se vaš korektor osušio, stavite podlogu na njega - puder srednje do punog pokrivanja i nanesite ga beauty blenderom. Zatim dovršite ostatak šminke uobičajenim redosledom, znajući da ste uspešno prekrili bubuljice.

This browser does not support the video element.

Lepljiva metoda  TikTok/mikaylanogueira