5 TRIKOVA ZA ŠMINKANJE VEOMA SVETLOG TENA: Otkrijte kako da pronađete nijansu pudera i šta NIKAKO ne treba izbegavati

Donosimo 5 saveta koji će vam pomoći pri šminkanju veoma svetlog tena.

Kako našminkati svetao ten da izgleda blistavo i sveže?
Instagram 

Sitne nepravilnosti, pore i flekice deluju zastrašujuće ukoliko prirodno imate veoma svetao ten, pa zato ne čudi što su greške u šminkanju sve češće.

U nastavku vam donosimo nekoliko saveta kako da izbegnete grešku na svakodnevnom nivou.

1. Pažljivo sa korektorom

Svetliji ton kože predstavlja pravi izazov kada je odabir savršenog u pitanju. Ne samo podočnjaci, već i sve one fine nepravilnosti u predelu ispod očiju poput sitnih vena i kapilara najupečatljiviji su upravo na svetlijoj koži. Uvek se radije opredelite za korektor koji je ili isti ili za nijansu svetliji od vaše kože, a dobar izbor su žuti podtonovi koji mogu delovati prirodnije a istovremeno će se bolje uklopiti i u ostatak šminke.

Pažljivo sa korektorom na veoma svetlom tenu.
Shutterstock 

2. Najveći oprez pri odabiru pudera!

Pored korektora, puder je verovatno najosetljivija stavka u šminkanju žena sa svetlijim tenom. Prva pomisao je posegnuti za dva, tri tona tamnijom nijansom u želji da ostvarimo onaj preplanul ten. Zato pre kupovine pudera dobro proverite svoj podton, tako što ćete proveriti boju vena na nadlaktici ruke. Zelene vene jasno ukazuju na topli podton, dok su plave pokazatelj hladnog.

Bronzer je omiljeni proizvod ljudi sa veoma svetlom puti.
Shutterstock 

3. Ne bežite od bronzera

Iako bronzer nije baš previše popularan među damama sa svetlijim tenom, naš savet je da ga obavezno uvrstite u svoju make-up rutinu. On će dodati toplinu vašem izgledu, a istovremeno nećete delovati iscrpljeno i umorno. Kao i kod korektora, i bronzer ne sme biti puno tamniji od boje vašeg tena, a dobar izbor su uvek svetlucave varijante kao i sve nijanse kajsije.

4. Birajte blaga rumenila

Svrha rumenila je da nam u svakom momentu obezbedi prirodan look. Upravo zato ne treba nikada krenuti logikom da su tamnije nijanse rumenila idealne za naglašavanje jagodica ili postizanje efektnijeg izgleda. Upravo je suprotno! Rumenila u pink, breskva i koralnim nijansama predstavljaju idealno rešenje za sve žene koje žele da postignu instant svežinu.

Blaga rumenila za svetao ten.
Shuterstock 

5. Svedena šminka na očima

Svetliji ten savršeno podnosi sve nežne nijanse, pa je zato uvek dobro odlučiti se za neku ružičastu varijantu kao i sve svetlije zemljane. Bež, svetlo smeđa, boja korala - sve su to boje koje će vašim očima dati savršen izgled u svakom trenutku. Za večernje prilike to može biti i neka efektnija opcijom, ali je tokom dana jako važno ne dozvoliti da delujete ispijeno i umorno. Maskara je naravno obavezna, ali se i tu radije odlučite za braon i smeđe varijante.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši