U potrazi za blistavim i svežim tenom, ključ je pronaći prave proizvode koji će pružiti hidrataciju, sjaj i osveženje. Od tečnih pudera koji hidriraju do neizbežnih highlightera, izdvojili smo 7 proizvoda za šminkanje koji su ključni saveznici u borbi protiv naglašenog suvog izgleda kože. Pronađite ih u nastavku!

Blistavi tečni puder

Tečni puder sa hidrirajućim svojstvima je temelj glowy looka, posebno ako imate suvu kožu. Odlučite se za podlogu sa sjajnim finišem koja se neće skinuti sa suvih delova ili učiniti da koža deluje umorno i sivo nakon celodnevnog nošenja.

Ukoliko ste u potrazi za najboljom BB kremom za masnu kožu, bićemo vaš vodič!
Instagram 

Posebna preporuka je i da uključite one formule koje su obogaćene sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Kremasti korektor

Na isti način kao i sjajna podloga, izaberite kremasti korektor koji se lako blenda. Oni obično imaju satenski finiš te se ne usecaju u fine linije. Za tamnije podočnjake, birajte kajsijaste i nijanse lososa.

Lagani puder u prahu

Ako ne možete bez setovanja, onda koristite lagane pudere u prahu posebno napravljene za suve tipove kože. Oni obično imaju veoma laganu, fino mlevenu teksturu. Aplcirajte ga u tankom sloju i laganim pokretima, kako bi vaša šminka ostala na mestu.

Sjaj za usne

Kada vašim usnama zatreba promena u zimskom periodu, opredelite se za sjaj za usne umesto karmina. Ne samo da je sjaj za usne trenutno izuzetno popularan, već ima i hidrirajuća svojstva i ne naglašava ispucale usne. Ako želite dodatno da hidrirate usne, na sve to dodajte i jedan sloj negujućeg ulja za usne.

7 proizvoda šminke za svež i blistav ten
Instagram 

Kremasto rumenilo

Tečne formule rumenila osvojila su prethodnih sezona čitav beauty svet. Lako se stapaju sa puderom i drugim baznim proizvodima, a neophodan su make up pomoćnik kako bi naša koža i zimi izgledala zdravo i sjajno.

Tečni hajlajter

Hajlajter je tajno oružje svih onih sa suvom kožom. Čak i kada vam koža izgleda previše dehidrirano, hajlajter doprinosi tom prekopotrebnom sjajnom efektu.

7 proizvoda šminke za svež i blistav ten
instagram/tarabarzz 

Sprej za setovanje

Osvežite svoju šminkutokom dana mistom za lice. Oni pomažu da isušenu kožu lica pretvorite u revitalizovan look u samo jednom potezu. Ne gledajte na njih samo kao fiksatore za šminku; umesto toga, oni mogu pospešiti i hidriranost vaše kože.

Bonus video

Lip combo koji smo nositli pre 15 godina ponovo je u modi tiktok/daniellemarcan

Izvor: Wanted A.N.