TikTok je već dugo vremena jedna od naših omiljenih adresa za pronalaženje korisnih beauty trikova i korisnih informacija o tome koje proizvode vredi imati na kozmetičkoj polici, oko kojih je pompa zaista opravdana, gde pronaći pristupačnije opcije ili duplere proizvoda mnogo poznatije (i skuplje) alternative, a uz sve to, teško da postoji relevantnije mesto za praćenje svih aktuelnih trendova. Poslednji u nizu koji smo uspešno apsolvirali je latte makeup, a nakon nje je na površinu izbio i ombre kojem ovog puta fokus nije na kosi već na korektoru.

ombre korektor Tiktok/rosabarzz

Od kada se pojavio prošlog meseca, već je uspeo da prikupi više od impresivnih 17 miliona pregleda na TikTok-u, a osim što je vizuelno veoma zadovoljavajući trend, mnogo nam se više dopada što iza cele priče stoji nešto više.

Šta je zapravo ombre korektor?

Ovaj trend podrazumeva nanošenje boja različitog intenziteta ispod očiju, a sve u cilju stvaranja prirodnog efekta posvetljivanja za koji bi nam bez ovog trika trebalo mnogo duže. Za razliku od drugih trendova vezanih za primenu korektora, kao što je onaj gde se ista nijansa nanosi u vidu trougla na strateški odabrani deo lica, ombre tehnika u prvi plan stavlja dve do sada dobro poznate funkcije korektora - korekcija boje i prekrivanje nesavršenosti.

 Bonus video

KAKO SAKRITI PODOČNJAKE ŠMINKOM Tiktok/ericataylor2347

Izvor: Wanted A.N.