Postizanje jedrog, blistavog tena sa dodirom svežine ono je što je krajnji cilj šminke kada naša koža počne da stari i da lagano gubi elastičnost. Pored različitih podloga koje mogu pomoći da lice izgleda ujednačeno i blistavo, vaš adut bi trebalo da budu rumenila, naročito nakon pedesete godine. 

Iznenadilo bi vas koliko samo malo rumenila može da promeni kako vaše lice izgleda, te da ga čak i vizuelno podmladi, ali samo ako izaberete pravi tip proizvoda, i naravno, odgovarajuću nijansu. 

Dobro rumenilo menja izgled lica.
instagram/abs.benson 

Ukoliko želite da izgledate mlađe, šminkeri preporučuju da se držite dva zlatna pravila - da birate kremaste ili tečne proizvode, koji vam se neće nakupljati u sitnim boricama i linijama i da birate rozikaste ili kajsija nijanse koje će učiniti da vaše lice izgleda odmorno, sveže, blistavije. Ali postoji i još jedna stavka - mesto gde stavljate rumenilo.

Zašto kremasta i tečna rumenila?

Ove formule lakše se blendaju, odnosno stapaju sa kožom. Daju laganu završnicu i utisak da vam je koža prirodno takva. Sve što je potrebno je da ih blago setujete sa veoma malo providnog pudera ili rumenilom u kamenu i spremne ste za polazak. 

Zašto baš roze nijanse?

Nijanse ružičaste savršeno će ići uz većinu tipova i podtonova kože. Možete birati zagasitije varijante za večernje prilike ili pak rozikasto-narandžaste, odnosno u boji kajsije za svakodnevne prilike. 

Ukoliko ste ljubitelji rumenila u kamenu, savet je da izbegavate previše šimera u rumenilima, te da birate ili mat ili ona koja daju satin finish. Sve preko toga bi naglasilo sitne linije i bore, a to, sigurni smo da ne želite.

Pročitajte još: NAJBOLJI PUDERI ZA ŽENE SA VIŠE BORA: Isprobajte lagane formule koje "bluruju" kožu a podloga iz drogerija mnogima je #1

Pozicija rumenila je bitna!

I na kraju, ali ne i najmanje važno je sama pozicija rumenila. Neka stara "pravila" su glasila da se rumenilo nanosi na sredinu obraza. Međutim, to može dovesti do toga da vaši obrazi izgledaju "obešeno", odnosno, da šminkom spustite lice, umesto da dobijete podignut izgled.

Zato bi bilo idealno da rumenilo nanesete na vrh jagodice i blendate ka gore, ka slepoočnicama. Možete kombinovati i dve nijanse - svetliju pink na početku, a nešto tamniju, bliže kosi. Naravno, ne zaboravite da blendate da bi se sve stopilo. 

Na ovaj način ćete izgledati "budnije", sveže, probuđeno, a sama koža će biti jedrija i zdravija. Naravno, ne zaboravite da je bitno da kožu hidrirate, a tokom toplijih dana, kada je reč o samoj šminki, pudere možete zameniti CC kremama koje će dati i pokrivnu moć i blistaviji izgled kože.

Bonus video:

ombre korektor Tiktok/rosabarzz

Izvor: Wanted J. S.