Možda je rođena sa tim. Možda nije. A pod „to“ mislimo na slatke usne Anđeline Džoli. Bez obzira da li ste oduvek imali tanke usne ili iznenada kroz vreme gubite volumen (česta nuspojava starenja), evo nekoliko saveta za šminkanje i negu kože koje treba imati na umu da biste maksimalno iskoristili ono što imate.

1. Preskočite tamnocrvene ruževe

Volimo veselu boju usana koliko i sledeća devojka, ali dublje nijanse imaju tendenciju da povuku volumen, čineći usne još manjim. Umesto toga, aktovi i meki ružičasti tonovi su najbolji izbor. Koristeći olovku nude boje, precrtajte malo izvan vaše prirodne linije usana. Zatim potpuno popunite usne olovkom pre nego što ih popunite ružem u sličnoj nijansi da biste uživali u magiji optičke iluzije.

2. Strateški nanosite sjaj

Tačnije, koristite sjaj za usne, ali ga nemojte koristiti na celoj površini usana. Nanesite samo na sredinu gornje i donje usne. Ovo će reflektovati svetlost i dati im više 3-D efekta. Završite nanošenjem hajlajtera (ili senke za oči u boji šampanjca) na Kupidovom luku (vrh gornje usne) kako biste dodali još više dubine.

sjaj za usne
Instagram 

3. Naglasite oči

Bilo da se radi o smelim obrvama, lepršavim trepavicama ili naglašenim senkama: Ne plašite se da navalite na oči kako biste se suprotstavili svojim sitnim usnama. A pošto imate nude karmin, jače našminkane oči neće izgledati preterano.

4. Pojačajte cirkulaciju

Pre nego što stavite ruž za usne, uzmite četkicu za zube ili piling za usne i nežno ih protrljajte kružnim pokretima. Ne samo da ovo pomaže u uklanjanju suvih delova s usana, već takođe podstiče cirkulaciju (što ih može privremeno malo povećati).

5. Hidrirajte usne

Bez obzira da li više volite prikladan balzam za usne ili teži melem, održavanje usana hidriranih je ključno da izgledaju punije. Nanesite balzam po izboru nakon pilinga i kad god osetite da su vam usne suve.

balzam za usne
Shutterstock 

6. Zaštitite usne od sunca

Iznenađenje, iznenađenje, UV zraci mogu ostariti vaše usne. Tačnije, oni razgrađuju kolagen, što dovodi do proređivanja tokom vremena. Sprečite to tako što ćete nositi ruž za usne ili balzam sa najmanje SPF 15 kad god ste napolju, piše Pure Wow.

7. Negujte svoje usne tokom noći

Nega kože ne bi trebalo da prestane sa vašom okoloočnom kremom. Razmislite o noćnom tretmanu za usne koji sadrži peptide i hijaluronsku kiselinu kako biste pomogli da usne budu pune i omekšale bore dok spavate. Na ovaj način ćete biti na još boljem mestu da savladate sve gore navedene trikove.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako oporaviti suve usne u 2 koraka? Tiktok/shereeneidriss


Izvor: Wanted V.P.