Ovih dana kada je vazduh pretežno suv, nedostaje mi motivacije za šmikanjem i stavljem proizvoda koji će neizbežno isisati život iz moje već napaćene kože.
Ali ove godine znam za osam trikova koje iskoristim kao joker u danima kada se uhvatim u koštac s vremenom i izgledam hidrirano i sjajno tokom celog dana.

1. Blistav tečni puder

Svež i blistav puder je temelj glowy efekta, posebno ako imate suvu kožu. Odlučite se za podlogu sa sjajnim finišem. Neće se zakačiti na suvim delovima ili učiniti da se koža deluje ispujeno nakon celodnevnog nošenja.
Preporuka je i da uključite one formule koje su obogaćene sastojcima poput hijaluronske kiseline, oni mogu pomoći vašoj koži da ostane hidrirana.

2. Kremasti korektor

Na isti način kao i sjajna podloga, izaberite kremasti korektor koji se lako blenda. Oni obično imaju satenski/sjajni finiš, što čini blistavu podlogu savršenom samoj po sebi.

8 proizvoda šminke za suvu i dehidriranu kožu
instagram/ nikki_makeup 

3. Lagani puder u prahu

Ako ne možete bez setovanja, onda koristite lagane pudere u prahu posebno napravljene za suve tipove kože. Oni obično imaju veoma laganu, fino mlevenu teksturu i mogu imati sjajni finiš. Kada se koristi lagano po celom licu ili samo precizirano ispod očiju, vaša šminka će ostati na mestu, a da se ne skuplja u bilo kakve linije, piše The Every Girl.

4. Krem rumenilo

Da biste zadržali sjajni izgled na vašim obrazima, kremasto rumenilo je odličan dodatak. Ne samo da se ovo neprimetno stapa sa puderom i drugim baznim proizvodima, već će i malo rumenila učiniti da vaša koža zimi izgleda živo i sjajno - čak i kada osećate suprotno.

5. Kremasti bronzer

Ako želite da koristite kremasti bronzer, to je odlično, jer se za razliku od kamenih, lako mešaju četkom preko pudera i tečnih proizvoda koje ste prethodno naneli.

8 proizvoda šminke za suvu i dehidriranu kožu
instagram/ neginmirsalehi 

6. Tečni hajlajter

Hajlajter je tajno oružje šminke onih sa suvom kožom. Čak i kada vam koža izgleda presuvo, hajlajter čini da izgledate kao sjajna, zlatna boginja. Tečna formula će se uklopiti u preostale tečne proizvode i izgledaće prirodno.

7. Sprej za setovanje

Osvežite svoju šminku tokom dana sjajnim mistom. Oni pomažu da dehidrirano, mat lice pretvorite u revitalizovan look u samo jednom potezu. Ne gledajte na njih samo kao fiksatore za šminku tokom celog dana; umesto toga, oni održavaju vašu kožu vlažnom.

8. Sjaj za usne

Kada vašim usnama zatreba promena nakon što vreme postane hladno, pređite na sjaj za usne umesto karmina. Ne samo da je sjaj u ozbiljnom trendu, već je i ultra-hidratantan i nikada se ne skuplja u linije ili ne naglašava ispucale usne. Ako zaista želite da hidrirate usne, odlučite se za kremastu formulu bez šljokica. Uostalom, svetlucavi sjajevi čine da vaše usne deluju punije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Laura Mercier puder TikTok/roseandben


Izvor: Wanted V.P.