Šta je to čemu sve žene neprestano teže, a nekada deluje tako nedostižno? Čista koža lica bez flekica i nepravilnosti.

S nižim temperaturama sve više se naglašava važnost unošenja vitamina C, a koji je osim u borbi za imunitet, postao jedan od omiljenijih sastojaka unutar beauty industrije!

Kada je reč o nezi kože, postoji jedan sastojak koji se smatra svetim gralom koji treba da uvrstite u svakodnevnu rutinu, a to je vitamin C!

Vitamin C je s pravom krunisan kao jedan od najboljih antioksidativnih sastojaka na tržištu. Od usporavanja procesa starenja kože do vraćanja sjaja umornom i beživotnom licu, te nimalo ne čudi što su serumi, sheet maske, kreme za lice i drugi proizvodi za negu kože sa vitaminom C sada već stalni gosti kozmetičkih polica mnogih dama širom sveta.

serum za lice s vitaminom c
Shutterstock 

Nega lica danas je gotovo nezamisliva bez seruma sa vitaminom C. Uostalom, sigurni smo da već znate koliko je ovaj moćan sastojak bitan za negu kože - deluje na prevremeno starenje, sprečava nastajanje fleka, pojačava proizvodnju kolegena, utiče na oštećenja, ujednačava i posvetljuje ten... a to je samo delić njegovih benefita.

Kako se koriste serumi sa vitaminom C?

Serumi se koriste jednom dnevno, a najbolje je ujutru ukoliko nakon toga ne izlazite na jako sunce. Vitamin C je fotosenzitivan sastojak koji privlači zrake sunca i zato je neophodno da uz njih koristite i proizvode koji imaju visok zaštitini faktor.

Sada, kada je i to jasno, ostaje da izaberete neki od seruma koji su se kod većine korisnika pokazali fantastično.

1. Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum

Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum
Sephora.com 

2. The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother

The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother
Sephora.com 

3. La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum

La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum
dm 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

PROVERITE DA LI VAS OMILJENI SERUM SA VITAMINOM C ZAISTA RADI: Jedna stvar otkriva da li je stvarno delotvoran TikTok/pamelapedrozaa


Izvor: Wanted V.P.