Nisam ljubitelj šminke, verujte mi. Ne znam da iscrtam ajlajner (uprkos godinama pokušavanja), nemam pojma da konturišem lice kao što to rade ljudi na TikTok-u, a svaki pokušaj da precrtam usne će se garantovano loše završiti. Iskreno, moj nedostatak umetničkih sposobnosti je verovatno razlog zašto volim da se šminkam prirodno i što brže i jednostavnije.

Postoji, međutim, jedna tehnika šminkanja u kojoj sebe smatram majstorom je moja sposobnost da razvedrim svoje stalno umorne oči. Moji neprestani podočnjaci, natečene oči i uporni podočnjaci doveli su me do toga da postanem pravi stručnjak u prikrivanju umornih očiju. Upijala sam svaki savet i trik koje sam dobila tokom svojih osam godina kao beauty novinarka od šminkera i naučila kako da postignem izgled koji skriva svaki tračak umornih očiju. Dakle, bez daljeg odlaganja, ovo je sve što treba da znate o tome kako da koristite šminku za umorne oči.

1. Koristite korektor u boji

Ovo je ubedljivo trik koji najviše menja igru koji sam ikada isprobala. Kada su u pitanju tamni podočnjaci, klasičan korektor često nije dovoljan – krugovi ljubičaste boje će verovatno uvek nazirati. Najbolja stvar koju možete da uradite da sprečite podočnjake je da nanesete korektor boje pre nanošenja korektora.

Ljubičastim tonovima se suprotstavljaju kajsijaste-narandžaste nijanse. Tapkanje korektora u boji u nijansi kajsije preko tamnih podočnjaka, a zatim tečnog korektora preko obezbediće da tamni krugovi budu dobro prekriveni tokom celog dana. Samo se pobrinite da prvo pripremite područje dobrom okoloočnom kremom - to će napraviti veliku razliku.

2. Pametno nanošenje korektora

Mnogi šminkeri su mi u prošlosti rekli da je nanošenje korektora ispod očiju najbolje kada se ne proteže sve do donje linije trepavica. Umesto toga, nanesite korektor duž najtamnijeg dela podočnjaka i utapkajte i izblendajte svojim domalim prstom. Ako nanesete korektor previše blizu linije donjih trepavica, rizikujete da vaša šminka izgleda neprirodno.

korektor u boji
Instagram 

3. Pređite na bež olovku za oči

Iako tamne olovke i senke mogu učiniti da umorne oči izgledaju teže i manje, to ne znači da uopšte ne treba posegnuti za olovkom. U stvari, jedan od najvećih trikova koje šminkeri koriste da bi proširili i probudili područje oko očiju je nanošenje bež olovke na donju vodenu liniju. Takođe pomaže da posvetlite beonjače vaših očiju, stvarajući iluziju šireg i svetlijeg izgleda, piše Who What Wear.

4. Počešljajte obrve

Ovo možda u početku nije očigledan trik, ali verujte mi kada kažem da češljanje obrva može pomoći da umorne oči izgledaju življe. Jednostavan čin češljanja obrva na gore pomaže da se podigne područje oko očiju, udaljavajući oko od bilo kojeg područja jake nadutosti. Koristeći čistu četkicu i gel za obrve, četkajte dlačice na gore i zagladite pri ivicama.

brow lift
instagram/bybrookelle 

5. Taktičko nanošenje hajlajtera

Ovaj savet sam usvojila tek nedavno, jer mi je trebalo malo vremena da se upraksam – ali to je laka tehnika nanošenja hajlajtera koja najviše otvara oči. Trik je da nanesete malu količinu svetlucave senke na unutrašnji ugao oka i na spoljnu ivicu obrva, odmah ispod same obrve. Osobine hajlajtera koji reflektuju svetlost stvoriće iluziju svetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavile svakom nagoveštaju umora. Ključ ove tehnike, naučila sam, jeste usvajanje pristupa manje je više. Zapamtite, uvek možete povećati intenzitet, ali ga ne možete lako skinuti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

KAKO SAKRITI PODOČNJAKE ŠMINKOM Tiktok/ericataylor2347


Izvor: Wanted A.N.