Ljubitelji šminke dobro znaju da je pronalaženje savršene podloge duga igra beskrajnih pokušaja i grešaka. Čak i ako ste jedni od onih koji pate od suve kože lica, pronalaženje savršene podloge koja će učiniti da vaša koža dugo izgleda blistavo može zaista izgledati kao nemoguć zadatak.

Naime, mnogi puderi koji su navodno namenjeni suvoj koži lica vrlo često ostavljaju težak, neprijatan osećaj koji samo dodatno isušuje kožu. Međutim, danas na tržištu zaista možete pronaći formule koje će vam pomoći da rešite ovaj problem, ali samo ako prilikom kupovine obratite pažnju na nekoliko važnih detalja.

puder
Shutterstock 

Za početak, uverite se da podloga koju odaberete sadrži dosta hidratantnih sastojaka kao što je hijaluronska kiselina koja će u velikoj meri održavati hidrataciju vaše kože.

Puder takođe mora biti izuzetno lak za nanošenje; Preterano mešanje će iritirati vašu kožu, a moguća je i pojava neprijatnih, suvih fleka, kao i zadržavanje u finim borama, što svakako želimo da izbegnemo. I na kraju, puder za suvu kožu mora da bude dugotrajan, a trik za produženje njegovog trajanja je kombinovanje pudera sa hidratantnom bazom za negu kože (krema, prajmer i SPF) koja će učiniti da vaša koža izgleda zdravije i sjajnije nego ikada!

A s obzirom na to da dobro znamo koliko može biti naporno pretraživati beskonačan broj proizvoda na policama parfimerija, u nastavku smo odabrali 4 pudera koji nižu samo pozitivne kritike i zaista vredi isprobati!

ARTDECO Rich Treatment Foundation

Collistar Deep Moisturizing Foundation

Shiseido Future Solution LX Total Radiance Foundation

Clinique Even Better Makeup SPF 15 Evens and Corrects

Možda će vas zanimati: AKO NE ŽELITE DA KORISTITE PUDER SVAKI DAN, IMAMO ZAMENU: 3 prozračne formule ispod kojih će vam koža disati