Pune, zavodljive usne sad su mnogih žena. Neke ih prirodno imaju, dok druge, koje priroda nije "nagradila" pokušavaju da ih dobiju filerima ili šminkom.

Međutim, ideja da vam neko bocka usne i ubrizgava različite materijale ne dopada se svima, zbog čega nade polažu u omiljene makeup proizvode poput karmina i olovaka. 

No, poslednjih dana, među trendseterkama posebno je popularan trik koji instant daje plump efekat i to u par poteza, a sama tehnika je toliko jednostavna da je mogu izvesti i apsolutni početnici u šminkanju. 

Reč je o triku sa omiljenim kremastim proizvodom za konturisanje, a rezultati su takvi da nema šanse da vas ne ubede da ovoj tehnici date makar jednu šansu.

Šta je potrebno za viralni trik za punije usne:

  • Proizvod za konturisanje (tečni, kremastili ili u stiku)
  • Omiljena nude olovka za usne
  • Nude karmin
  • Sjaj za usne - providni ili u nude nijansi (opciono)

Kako do punijih usana

16:46
Korak 1

Konturišite usne

Četkicom ili stikom pređite preko ivica usana i malo iznad prateći oblik slova "M", odnosno naglašavajući Kupidonov luk iznad gornje usne.

Jedino je bitno da zapamtite da sama nijansa proizvoda za konturisanje ne sme da bude pretamna već da je za par nijansi tamnija od vašeg tena. Takođe, preporuka je da birate nijanse koje su bronzanije, a  ne one koje vuku na narandžasto, kao i da izbegavate proizvode za konturisanje koji sadrže shimmer.

17:02
Korak 2

Dobro izblendajte

Jako je bitno da dobro izblednate proizvod kako ne biste izgledali musavo.

17:02
Korak 3

Dodatno konturišite iznad gornje i donje usne

Kada ste izblendali proizvod, dodajte manju količninu tačno ispod donje usne i malo iznad gorenje. Ovo će vam dati taj plump, izraženi efekat. 

17:03
Korak 4

Oivičite usne olovkom

Sada je na redu olovka, a sama boja bi trebalo da bude za par nijansi tamnija od prirodnog tona usana. Olovku povlačite tik iznad ivice usana.

17:05
Korak 5

Nanesite karmin

Sledi karmin u omiljenoj nude nijansi, a najbolji efekat dobićete sa semi-mat teksturama.

17:06
Korak 6

Nanesite sjaj na sredinu usana

Ovaj korak je opcioni, ali vam može pomoći da dobijete look koji želite. "Caka" je da sjaj za usne ili karmin sa sjajnom ili shimmer završnicom nanesete na sredinu usana i utapkate prstima. Na ovaj način vaše usne dobiće više volumena u središnjem delu i efekat će biti potpuniji.