Da biste imale lepu kožu lica isplati se investirati u kvalitetne četkice, a s obzirom da su one najčešće i skupe, više je nego preporučljivo njihovo redovno čišćenje.

Pored higijene i održavanja kože lica čistom, redovno čišćenje četkica za šminkanje produžava i njihov vek, tako da imate dvostruku dobit. Skoro sve žene ih svakodnevno koriste, ali često zaboravljamo da samo pravilnim održavanjem četkica one neće postati leglo bakterija.

Zašto je važno pravilno očistiti četkice za šminku?

Svi smo svesni da su četkice svakodnevno u dodiru sa licem, te da su kao takve ključne ako brinemo o pravilnom negovanju kože.

Četkice za šminkanje.
laura-chouette-B-P6k0k7Xrc-unsplash.jpg 

Koliko je važno da znamo kako da svakog dana temeljno očistimo lice i skinemo šminku, od podjednake je važnosti da pribor kojim se šminkamo peremo pravilno i često.


Četkice zadržavaju i skupljaju sve one ostatke šminke, pudera, korektora, senki i tako postaju idealna podloga za razmnožavanje bakterija koje stvaraju akne na licu.

Čišćenje četkica

Stavite malu količinu medicinskog benzina na ubrus. Uzmite četkicu i počnite lagano da je trljate o navlaženo mesto. Radite ovo dok četkica ne bude više ostavljala trag na ubrusu od nečistoća. Nemojte jako pritiskati kako četkici ne bi oštetili dlaku.
Zatim je rukom obuhvatite oko cele njene širine i povlačite odozdo na gore, i ostavite par minuta da se potpuno osuši.

pranje četkica
Shutterstock