Nema sumnje da su se sjajevi za usne vratili na velika vrata ove godine. Trend mat karmina definitivno je otišao u zaborav, a zamenile su ih sočne usne koje izgledaju daleko prirodnije ali i veće, što je mnogima bio cilj. 

Na tržištu je nikad veći izbor, kako kada je u pitanju high-end, tako i kada se radi o drogerijskim sjajevima, ali čini se da se jedan brend posebno izdvojio iako je na skupljoj strani.

Fenty sjaj je jedan od najpopularnijih.
Instagram 

U pitanju je Fenty Beauty i njihov Gloss Bomb, upravo zbog toga što savršeno klizi preko usana, čini ih punijim, ne lepi se, i fantastično radi posao i kao topper, odnosno preko bilo kog karmina ili olovke. 

Fenty sjaj je jedan od najviralnijih.
sephora 

Posebno je popularna nijansa FU$$Y, neutralna pink sa sitnim šljokicama koja je ujedno i jedna od najviralnijih. Međutim, loša strana je cena koja je oko 21 evro, što je oko 2.500 dinara. 

Ipak, nije nas mrzelo da prešešljamo mreže i pronađemo drogerijsku alternativu i ispostavilo se da je kopija Fenty-ja upravo proizvod o kojem se i te kako priča poslednjih meseci jer se veoma brzo izdvojio od svih drugih affordable sjajeva.

JEFTINIJA ALTERNATIVA VIRALNOG #1 SJAJA ZA USNE TikTok/bloves.beauty

Reč je o novom Maybelline Lifter Gloss sjaju koji je veoma brzo pridobio srca make-up zaljubljenica, a koji se u drogerijama može naći za oko 700 dinara, ali i manje, ukoliko ih "uhvatite" na akciji.

Maybelline New York Lifter Gloss sjaj za usne 003 je kopija Fentijevog.
lilly.rs 

Alternativa viralnom Fenty FU$$Y sjaju je Maybelline Lifter Gloss u nijansi 003 Moon, a kao što se da primetiti po snimku iznad, razlike ne postoje. 

Maybelline sjajevi iz nove kolekcije ne samo da važe za veoma postojane i pigmentovane, već se i ne lepe, zbog čega možete biti sigurni da će vaše usne uvek izgledati sjajno.

Bonus video:

Kako da vam karmin traje tokom čitavog dana ili da ne mrda tokom izlaska? TikTok/stazzylicious