Sa dolaskom toplog vremena, iako nas je ova kiša omela u nekoliko navrata, konačno je došao trenutak da uskočimo u sve te haljinice i suknjice koje su samo čekale da ih prošetamo na posao i u grad. Međutim, kako to obično biva, i tu ubrajamo i nas, topli dani u većini slučajeva zateknu nas nespremne. 

Možda se potkrao i koji kilogram viška, malo celulita, flekice od samopotamnjivanja ili stare boje, ili pak prošlogodišnjeg sunčanja... vidi se i po neki popucali kapilar ili pak proširene vene... 

ukoliko želite da vam noge izgledaju dobro preporuka je da koristite pudere za noge.
Shutterstock 

Naravno, ničega od navedenog ne bi trebalo da se stidite jer su to najnormalnije stvari, ali ukoliko ipak želite da ih prikrijete, imamo dobre predloge. 

Nevezano da li vam se bliži proslava na kojoj želite da zablistate u omiljenoj mini haljini, ili jedostavno samo želite da sakrijete ono što vas nervira, puderi za telo mogu biti sjajno rešenje. Naravno, i ovde je bitno, kao kod pudera za lice, da birate lagane, negujuće, formule, ali je veoma bitno i da pripremite kožu za nanošenje podloge.

Koraci za pravilno nanošenje pudera na područje proširenih vena

  • Pre nanošenja pudera, važno je da kožu dobro pripremite. Dakle, to područje nakon omiljene kupke ispilingujte, a potom dobro osušite tapakanjem peškirom. Sledi hidratantna krema ili losion, što je ključno ukoliko želite da se puder ne vidi, odnosno da se stopi sa kožom.
  • Sledeći korak je nanošenje podloge, a za ovako nešto bitno je da birate pudere sa dobrom pokrivnom moći. Možete ga naneti čistim prstima, ali je preporuka četkica ili sunđerčić kako bi ga što bolje izblendali sa ostatkom kože.
  • Uvek nanosite manje količine i tapkajte, umesto da trljate. Nanesite onoliko slojeva koliko je potrebno dok ne budete zadovoljni izgledom kože.

Sada prelazimo i na odabir samih pudera. Mi smo pronašli 4 najbolja koja se mogu naći u Srbiji, ali i one koje bi bilo dobro da vam ih neko donese ukoliko dolazi iz inostranstva, s obzirom na to da su im recenzije fantastične, te da vrede svakog dinara, kao što su, primera radi KKW Skin Perfecting Body Foundation ReviewDior Backstage Face & Body Foundation (ima ga u Sephori), Estee Lauder Double Wear Maximum SPF 15 Cover Camouflage Makeup, Dermablend Leg and Body Makeup.

Artdeco Spray On Leg Foundation

Artdeco Spray On Leg Foundation daje divnu pokrivenost i boju.
jasmin 

Artdeco ima dosta specifičan miris, i nije ga lako opisati. Donekle je neutralan, ne preterano prijatan, ali ne verujemo ni da bi nekome previše smetao. U spreju je i u sebi sadrži kuglicu koja osvežava proizvod kada se promućka. Sprej lepo i ravnomerno rasporedjuje proizvod. Ako zaista želite produbiti ton kože nekoliko nijansi tamnije od prirodnog, pobrinite se da vam telo bude glatko i depilirano.

MAC Studio blagi puder za lice i telo

MAC Studio blagi puder za lice i telo idealan je za svaki dan.
sephora 

Veoma lagan i prozračan puder koji je odličan za sve letnje dane ukoliko želite da svom telu date malo boje. S obzirom na to da je veoma voden i lagan, te da se ne setuje sam, potrebno ga je setovati uz pomoć pudera u kamenu ili spreja za setovanje šminke. Nije toliko dugotrajan na koži kao prethodno navedeni proizvodi, ali nije ni zanemarljiv.

Coverderm Perfect Legs kremasta podloga za noge i telo

Coverderm Perfect Legs kremasta podloga za noge i telo sjajno prikriva proširene vene.
Alexandar cosmetics 

Perfect Legs takođe može da izgura čitav dan. Sa tim da je potrebno nešto malo više vremena da se setuje, a ni on ne boji odeću. Dosta se lakše skida, i sa jednim tuširanjem odlazi sav proizvod.

Vichy Dermablend Leg and Body Cover

Vichy Dermablend Leg and Body Cover savršeno prikriva fleke na koži.
benu apoteke 

Odlična stvar je što ovaj proizvod sadrži SPF 25 koji štiti kožu i do 16h od nanošenja lagane formule koja osim što prekriva i daje joj boju, savršeno hidrira kožu. Uspešno prekriva čak i proširene vene, strije, tetovaže, ožiljke, hiperpigmentacije, mladeže i modrice što ga čini jednim od najboljih na ovoj listi pudera za telo.

Bonus video:

Underpainting tehnika je najnoviji trend šminkanja na Tiktoku Tiktok/makeupbymaryphillips