Očigledno Selena Gomez zna ponešto o šminkanju. Naime, glumica i pevačica šminkala se još od malih nogu šminkala, a poslednjih godina pomno prati najbolje šminkere u šou biznisu, a ne treba zanemariti ni činjenicu da je pokrenula i sopstveni kozmetički brend 'Rare'. Pevačica nam je ranije otkrila svoju rutinu no makeup šminke, naučila nas da se korektor bolje blenda ako ga prvo ostavimo nekoliko minuta na koži, a pokazala nam je i da malo konture ispod usne može dati iluziju dodatne punoće.

Međutim, savet koji je zaista zapalio TikTok je nanošenje maskare na donje trepavice, koji je Selena podelila u video snimku „moj jednostavan brzi izgled“ o tome kako koristi tonirani hidratantnu kremu.

Nakon nanošenja tankog sloja, Selena je pincetu je premazala maskarom i vrhom pincete stisnula donje trepavice tako da su ih grudvice maskare zalepile.

Trik Selene Gomez za nanošenje maskare na donje trepavice TikTok/hayleybuix

I, iako je u vreme kada je ovaj trik zapalio internet i mnogi korisnici TikToka i Instagrama isprobali trik, trend ovakvih trepavica je nedavno ojačao jer je sve više poznatih ličnosti počelo da ga koristi. Već ove godine Zendaja i Džena Ortega su to pokazale sa svojim trepavicama na dodeli SAG nagrada, a Dua Lipa je prošle nedelje objavila sliku šminke očiju sa zalepljenim, zgrudvanim donjim trepavicama.

Nije iznenađenje što nam Selenini saveti još uvek odzvanjaju u ušima. Haštag #selenagomezmascarahack je prikupio 330 hiljada pregleda, dok je video @haileibuik koji rekreira Selenin trik prikupio preko 1,3 miliona lajkova i preko 9,5 miliona pregleda. 

Dakle, ako tražite savršeno definisane "paukove" trepavice, Selena Gomez zna kako. I dok smo već kod toga, isprobaćemo trik rumenila preko nosa koji je koristila u istom videu da dobijemo predivno prirodno rumenilo.