Često kažemo da su obrve najlepši ukras na licu, ali retko ko ima zaista lepe, guste obrve koje prate oblik samog lica. Upravo zbog toga često moramo da ih dopunjavamo olovkom, senkama ili drugim proizvodima za šminkanje, a ova beauty problematika je 'rodila' i niz popularnih kozmetičkih tretmana čiji su rezultati nešto dugotrajniji.

S druge strane, često posvećujemo punu pažnju kvalitetu proizvoda koje koristimo za iscrtavanje i popunjavanje obrva, ali je podjednako važan i način na koji ih nanosimo. Dešava se da u želji da obrve izgledaju što bolje, preterujemo sa njihovim iscrtavanjem, što zapravo rezultira popularno nazvanim „Instagram obrvama“, odnosno varijantom u kojoj su obrve neprirodno istaknute i uokvirene tako da se nimalo ne laska našem licu.

Crtanje obrva.
Instagram 

Filter koji olakšava šminkanje

Da bi vaša šminka izgledala besprekorno, TikTok je otišao korak dalje i kreirao filter koji nam zapravo koristi. Reč je o filteru koji olakšava iscrtavanje obrva, a sve što treba da uradite je da otvorite aplikaciju na licu i pratite uputstva. Činjenica je da je svako lice različito, pa je stoga potreban drugačiji crtež, što ovaj filter značajno olakšava.

Pre nego što počnete da crtate obrve, trebalo bi da ih dobro pripremite. Možete ih oblikovati, češljati i pripremiti pincetom kako biste uklonili nepotrebne dlačice, zatim izaberite olovku za obrve koja odgovara boji vaših prirodnih obrva, četkicu i prozirni gel da ih fiksirate.

Filter za crtanje obrva tiktok/gracemchoi

Koristite olovku za obrve kako biste počneli da crtate lagane poteze nalik prirodnim dlačicama. Obratite pažnju na pravac rasta dlačica i pokušajte da pratite prirodan oblik vaših obrva, ali ne preterujte sa pritiskom olovke kako biste izbegli preterano naglašavanje obrva. Kada ocrtate dlačice, koristite četkicu za obrve da ih nežno pročešljate. Ovo će pomoći u mešanju boje olovke i stvaranju prirodnog izgleda. Ako smatrate da su linije previše oštre, možete koristiti četkicu za omekšavanje kako biste razmazali boju i postigli mekši izgled.

Kada budete zadovoljni izgledom iscrtanih obrva, koristite prozirni gel za obrve kako biste ih fiksirali na mestu. Ovo će sprečiti da se dlačice pomeraju, bez obzira koliko vaš tempo bio užurban!