Huda Katan nas iznova i iznova oduševljava novim načinima šminkanja. Sada je uspela da popularizuje "shower makeup" koji izgleda baš onako kao što mu i samo ime govori, ali na najbolji mogući način.

Bjuti influenserke sve više menjaju svoj megapopularni mat ten za sjaj kože, kapaka, usana i kose, a hajlajter je još uvek među omiljenim proizvodima.

Huda Katan zasluge ovog trenda pripisuje rasveti pod tušem koja je najčešće jaka i visoko iznad glave i koja dodatno naglašava tačke lica za pomalo anđeoski i divno definisan izgled.

Kod tuširanja i toplota igra važnu ulogu, pa su kod ovog trenda rumeni obrazi i efekat malo otečenih usana takođe ključni.

Najvažnija stvar koju kod ovog trenda treba imati na umu jeste da šminka izgleda onoliko dobro koliko je to koža na koju leže. Dakle, prvi korak je maksimalno sjajna koža, pa je rutina za negu koja će to i pružiti jedan od najbitnijih i prvih koraka. Takođe, halajter, sjaj i sedefasta senka su u fokusu.

shower makeup tiktok/@hudabeauty

Sledeći korak pomešajte puder s tečnim hajlajterom ili hidratantnom kremom za dodatnu blistavost kože. Zatim nanesite ispod očiju, na jagodice, nos i bradu korektor.

Za konture koristite što svetlije nijanse, a na usne što prirodnije boje vaših usana i nikako ne zaboravite maskaru.

Kao što i sam ime aže "shower" makeup, ne zaboravite da uz ovaj look najbolje ide wet look frizura.