Niske zimske temperature zahtevaju promenu u rutini nege kože, kao i u šminkanju. Lakše formule menjamo za teže i masnije, a pored hidratantnih krema to radimo i sa tečnim puderima. Neki ga u letnjim danima potpuno izbacuju iz rutine i vraćaju mu se kada zahladi, a neki menjaju guste formule za lakše.

Kojoj god grupi da pripadate, čak i u hladnoj sezoni, treba biti oprezan sa izborom tečne podloge. Naime, mnogi znaju da se okrenu mat formulama pod kojima koža ne diše, a uz to je i isušuje.

Puder lagane formule.
Shutterstock 

Uz zimske probleme kao što su suv vazduh u zagrejanim prostorima i hladan vetar, važno je potražiti proizvode koji će koži pružiti neophodnu negu. Tako je i sa tečnim puderima, pa stručnjaci savetuju da ne pogrešite odabirom teškog mat pudera sa kojim koža neće dobiti sve što je potrebno, već da se okrenete hidratantnim varijantama koje su bogate hranljivim sastojcima.

U nastavku smo odabrali nekoliko pudera na koje vredi obratiti pažnju u hladnoj sezoni.

Jedan od najpristupačnijih je The Ordinary Serum Foundation, koja dolazi u čak 36 nijansi i pruža punu pokrivenost koži, bez osećaja maske na licu. Lako se nanosi i blenda, a brend ističe da je kompatibilan sa većinom prajmera. Ne skuplja se u fine linije i bore na licu, a dizajniran je tako da svaki tip kože može pronaći nijansu za sebe.

Još jedna podloga u ovoj kategoriji je ona sa potpisom omiljenog brenda MAC, njihov Studio Waterweight Foundation. Puder je lagane, vodenaste teksture, zahvaljujući kojoj se ne oseća na licu. Istovremeno hidrira i neguje kožu, a formula ima i zaštitni faktor. Puder je opisan kao proizvod sa izdržljivom formulom, koji koži vraća vlagu i, što je najbolje, prilagođava se svakom tonu kože.

Još jedan puder iz grupe koji je lagan na koži je Estee Lauder Double Wear Light Soft Matte Hydra puder za koji kažu da koži daje svež i prirodan izgled, sa dugotrajnom postojanošću. Opisuje se kao puder koji zaglađuje kožu i minimizira pojavu pora. Osim što sadrži zaštitni faktor, formula je obogaćena i hijaluronskom kiselinom, koja vlaži kožu, čineći je udobnom za nošenje.