Samo nekoliko poteza gelom ili olovkom za obrve ili malo sapuna četkom dovoljno je da trenutno podignemo ne samo obrve, već i samopouzdanje. Ne znamo kome je promaklo, a kome nije, ali sve je više poznatih ličnosti i ljubitelja šminke koji namerno uređaju obrve da izgledaju slojevito ili gelirano, a ovaj izgled je u svetu beauty trendova poznat kao sapun za obrve i , što je najvažnije, sami to možemo postići bez mnogo muke.

Šta su zapravo sapun za obrve?

Sapun za obrve popularizovali su šminkeri koji brinu o obrvama poznatih ličnosti poput Ta i Priscille Ono (Rijanna šminkerka), a mogli bismo ih opisati kao obrve koje izgledaju začešljano, puno i mekano u isto vreme. I potrebno je samo nekoliko proizvoda za šminkanje da to sami uradimo za nekoliko minuta. Ono što je za njihov uspeh bilo presudno jeste to štoih mogu uraditi i oni koji nemaju iskustva u šminkanju, kao i oni koji su za to potpuno antitalenti. Sapun za obrve je savršen i proveren recept za sve one koji žele glamurozan izgled bez mnogo truda i muke.

Sapun obrve.
Instagram 

Pre nekoliko godina, viđali smo ih na crvenim tepisima na zvezdama poput Hejli Biber i Lili Kolins, a kada su stigli na TikTok i Instagram sa prvim beauty influenserima, trend je postao viralan u rekordnom roku. I zaista, u početku je počeo sa klasičnim tvrdim sapunom i četkom, da bismo danas završili sa gelovima, specijalnim četkama i sličnim proizvodima, ali daleko od toga da su nam ovi specijalni proizvodi zaista potrebni jer postižemo isti rezultati i bez njih.

sapun obrve  @misspeytonsmith

Kako napraviti sapun obrve?

Da bismo dobili sapun obrve na 'originalan način', sve što nam je potrebno je četkica za obrve i malo sapuna. Ključ je, kako savetuju oni koji su započeli trend, čista četkica i vaš omiljeni proizvod za laminaciju obrva, a ono što, osim sapuna, može da bude i gel ili vosak, koji provlačimo kroz dlačice kako bismo postigli željenu elegantan izgled. Drugim rečima, proizvodi koje koristimo su imperativ za postizanje željenih rezultata.

Sapun obrve su hit u svetu.
Instagram 

Ako koristimo sapun, trebalo bi da ga malo natopimo da bismo ga 'aktivirali'. Bilo da koristimo sapun ili neki drugi proizvod, potrebna nam je samo mala količina proizvoda, tako da moramo biti veoma oprezni jer će previše proizvoda ostaviti neželjeni vidljivi trag na obrvama.

Pre nanošenja treba da se uverimo da su naše obrve i okolno područje čisti i suvi, a zatim četkicom nežno naneti proizvod na obrve. Tehnika koja se generalno preporučuje je češljanje prirodnih dlačica i brzo povlačenje proizvoda u željeni oblik, a zatim ostavljanje obrva u željenom obliku pritiskanjem dlačica na kožu.

Na kraju, možemo ostaviti obrve kakve jesu ili popuniti proređene delove puderom za obrve et voila, savršene obrve su tu!