Kada je reč o hajlajtovanju lica, uglavnom se svi drže starog dobrog pravila - postavljaju ga na vrh jagodica i eventualno na vrh nosa i to je to. Međutim, nevezano da li volite suptilno naglašavanje ili ste fan izraženog hajlajtera, ova tehnika ima jednu ogromnu manu.

Prema rečima šminkerke slavnih Melise Murdik, ukoliko istaknete samo jagodice, to znači da ćete samo iz jednog ugla imati naglašeno lice, što zna da se pretvori u pravu katastrofu prilikom fotografisanja jer se svetlost reflektuje tako da dobijate "štraftu" preko obaza. 

Hajlajter treba postavljati kružno kako bi se naglasilo celo oko.
Instagram 

"Ovakav način šminkanja je zastareo", rekla je Melisa i pokazala novu, bolju tehniku koja "zadržava" svetlost na licu i sa kojom će hajlajter izgledati dobro iz svih uglova. 

Make-up umetnica koja je do sada radila sa Selenom Gomez, Dodžom Ket i drugim slavnim damama, ali je ujedno i jedna od najzastupljenijih u kampanjama brojnih modnih brendova, pokazala je trik za hajlajtovanje koji je do sada videlo preko 2 miliona ljudi.

Najbolje u celoj priči je što vam nije potrebno nikakvo znanje da biste ovako nešto izveli, a sve što vam je potrebno su hajlajter ili iluminator i prst ili četkica. 

Pogledajte video:

NAKON OVOG TRIKA ZABORAVIĆETE STARI NAČIN KORIŠĆENJA HAJLAJTERA: Naglasite jagodice na bolji način TikTok/itsmakeupbymelissam

Dakle, lice se strateški naglašava na 4 tačke koje su postavljene oko oka i koje će reflektovati svetlo na bolji način i dati zavodljiviji, podignutiji i izraženiji, a opet dovoljno suptilni izgled. Dakle, kako se budete kretali, svetlost će se "lepiti" na 4 mesta, čime ćete ovaj deo lica biti bolje naglašen.

Prva tačka se postavlja na samom vrhu jagodica, druga u uglu oka, treća ispod obrve tačno na polovini oka, i četvrta malo ispod oka, na gornjem delu obraza. 

Naravno, ne zaboravite da dobro izblendate, kako bi se hajlajter stopio sa ostatkom šminke i voila! Primetićete da vas svetlo "prati" kako pomerate lice, čime je niste "zaključali" samo na jagodice, a ovakva tehnika postavljanja hajlajtera ujedno čini da vizuelno izgledate mršavije, sa definisanim crtama. 

Naravno, uz ovo možete dodati i hajlajter po sredini nosa ili iznad usana, ali ćete delovati profesionalnije našminkani što je, verujemo i cilj mnogima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!