Kada je reč ofotografisanju za dokumenta, epilog je mahom uvek isti - retko ko "ispadne" dobro na ovim slikama, odnosno kao da je namerno isprogramirano da svi naši "nedostaci" budu gotovo duplo naglašeni.

Međutim, iako mnogi to pripisuju svojoj "nefotogeničnosti", istina je da svako može da izgleda dobro na ovim fotografijama uz male trikove. 

Naime, TikTok influenserka i šminkerka Džordžija Barat podelila je mini "tutorijal" upravo na ovu temu, a video je do sada pogledalo nekoliko miliona ljudi, a preko milion ipo lajkovalo.

Oni koji su ispratili njene savete kunu se da su prvi put u životu dobili lepe fotografije za dokumenta, a mnogi tvrde da je ovakav tip šminke pogodan i za svaki dan, a ne samo za fotografisanje za pasoš ili ličnu kartu, što možete videti na primeru u nastavku, a devojka je upravo istakla Džordžijin trik za dobijanje fotografije na koju je ponosna. 

Devojke su podelile iskustva nakon odgledanog tutorijala Džordžije Barat.
Instagram 

Postupak:

Džordžija je najpre začešljala obrve, i hidrirala lice prajmerom koji u sebi sadrži sitne satenske čestice. Nakon toga je nanela puder koji nema potpunu pokrivnu moć.

Usledilo je standardno nanošenje korektora, i nežnog rumenila u pink nijansi, a potom je Džordžija pokazala i načine konturisanja u kojima leži glavni trik za savršenu fotografiju. 

Look je upotpunila tankim ajlajnerom i neutralnim ružem, a sudeći po finalnim rezultatima, ovaj način šminkanja je dao više nego dobar način da dobijete dobru fotku, te dobro obratite pažnju na tutorijal u nastavku teksta:

KAKO DA SE NAŠMINKATE ZA SLIKE ZA DOKUMENTA: Uz ovaj trik uvek ćete izgledati dobro Tiktok/georgia.barratt