Sve beauty ljubitelje neizmerno raduje činjenica da su kvalitetne i dugotrajne formule tečnih pudera u širokom spektru nijansi konačno postale standard, čak i u našim lokalnim drogerijama. 

Pored toga, ogroman napredak nije vidljiv samo u raznovrsnosti nijansi, već i u samim formulama i završnici. Od onih lakših koji našoj koži omogućavaju da diše, do pudera sa punim prekrivanjem, danas postoje kvalitetne opcije za svakoga, bez obzira na to kakav izgled preferite.  

Zato sledeći put glasno odgovorite "DA" kada se zapitate da li je moguće pronaći odgovarajući puder po razumnoj ceni, fine i negujuće formule.

S tim u vezi odlučili smo da izdvojimo one najbolje koji će nam dati luksuznu formulu za i više nego pristojnu cenu.

Nyx Can't Stop Won't Stop Full Coverage Foundation

Svakako jedna je od najpristupačnijih i najinkluzivnijih drogerijskih opcija. Kremasta, tečna podloga s punim prekrivanjem se nežno nanosi, ali je prepuna pigmenta koji prikriva promene boje, nesavršenosti i sve nepozvane mrlje na licu. Osim toga matira kožu i kontroliše njeno mašćene tokom dana, kako bismo blistali samo na onim delovima na kojima želimo.

Maybelline Fit Me! Matte & Poreless Foundation

Ostavlja kožu glatkom, baršunastom i prekrivenom - ali nikad perutavom. Drogerijska baza umanjuje izgled pora i kontroliše višak sebuma, čineći formulu bez sjaja izvrsnom opcijom za sve s masnijom kožom. 

Revlon Photo Ready Candid Skin Foundation

Po svojoj teksturi više spada u toniranu hidratantnu kremu nego među pudere. Ovaj vrlo kremasti i iznenađujuće gust puder izgleda poput kože, lepo se nanosi i blenda. Drugim rečima: odlična baza koja je dobra zalice i koja ostaje na licu ceo dan.

L'Oréal Paris True Match

Verojatno nam je svima itekako dobro poznat, i to apsolutno s dobrim razlogom. Prvi put lansiran još 1994. godine, ovaj puder je već godinama jedna od najboljih drogerijskih opcija. Sve one koji ga već dugo obožavaju samo je dodatno oduševila dostupnost nekoliko desetina novih nijansi, a što je dodatan razlog zašto bi svi trebali da mu daju šansu, a pogotovo svi oni koji redovno muku muče s pronalaskom savršene nijanse.

Bourjois Healthy Mix tečni puder

Sveža i kremasta tekstura Healthy Mix pudera oduvek je bila sinonim za blistav, prirodan i predivno ujednačen ten. Formula koja eliminiše znakove umora i pruža licu nov sjaj je sve što želim u jutarnjim satima kada, za potrebe posla, moram instant postići odmoran i svež izgled. Lagana formula koja u sebi sadrži mix vitamina B5, E, C se savršeno stapa sa kožom čineći je mekom i glatkom. Nije retkost da mnogi svetski šminkeri ovaj puder ističu kao drogerijsku zamenu Armani Luminous Silk puderu koji je pre nekoliko godina bila najprodavaniji puder u tečnom obliku.

 Bonus video

PRETVORITE PUDER U PENU ZA KAPUĆINO: Trik kojim ćete dobiti kožu koja je savršeno pokrivena, a deluje prirodno TikTok/rose.friederike