Rumenilo je jedno od onih proizvoda za šminku koje može jednim potezom da transformiše ceo makeup look, naglašavajući jagodice i pojačavajući sjaj kože.

Dolazi u nekoliko različitih varijanti, a svaka vrsta nudi svoje jedinstvene prednosti. Rumenila u kamenu su odličan izbor za masnu kožu i postizanje dugotrajnog efekta sa intenzivnom bojom, dok kremasta rumenila mogu dodati blagi sjaj i stvoriti blistav, prirodan izgled kom težimo u letnjim mesecima. 

Ako imate normalnu do suvu kožu lica, izaberite rumenilo kremaste teksture jer se bolje stapa sa ovim tipom kože i izgleda prirodnije. Za razliku od rumenila u kamenu, kremasta tekstura će imati hidratantni efekat na suvu kožu lica. Za one sa normalnom do masnom kožom pogodnije su suve teksture, poput klasičnih kamenih rumenila.

Kako odabrati idealnu nijansu rumenila?
Shutterstock 

Bez sumnje, jedan od najtežih zadataka jeste odabir prave nijanse rumenila koja odgovara vašem tonu kože i stilu šminke. Šminkerka Nini Numela predlaže da odaberete boju na osnovu jedinstvenih nijansi vaše kože.

„Ako vam koža lako potamni na suncu, koristite zlatne tonove breskve, zemljane ružičaste i osunčane korale, a hladnije ružičaste, poput nežnih ruža, ako vam koža pocrveni na suncu“, istakla je ona portalu Glamur.

Rumenilo transformiše izgled lica.
Instagram 

Jednom kada odaberete idealnu formulu, kao i savršenu nijansu, više vas ništa neće zaustaviti, zar ne? Ali novi viralni TikTok video Megan Lavali otkriva da bi trebalo da razmislite i o tome gde nanosite rumenilo. Njen video, koji je do sada pogledalo više od 1,7 miliona ljudi, pokazuje kako rumenilo može u potpunosti da promeni oblik lica u zavisnosti od toga gde ga nanesete.

Trend nanošenja rumenila TikTok/meganlavallie

Na primer, možete vizuelno podići lice nanošenjem rumenila ispod slepoočnice, a ako ga nanesete na sredinu obraza, može poslužiti i kao sredstvo za kreiranje konture. Takođe, nanošenje rumenila preko gornjeg dela nosa može stvoriti osunčani izgled. Naravno, treba biti oprezan sa količinom rumenila koja se nanosi kako krajnji rezultat ne bi bio razočaravajući. Zapamtite: manje je više u ovom slučaju!