Veći deo leta provodimo sklanjajući se od sunca i pokušavajući opekotine na koži. Međutim, lažiranje osunčanog izgleda rumenilom je najnoviji TikTokov omiljeni trend šminkanja. Iako nikada ne bismo preporučili da namerno izgorite i svoju kožu izložite opasnosti, postoji nešto u tom rumenom, suncem okupanom izgledu.

Viralni TikTok trend koji kruži među svetskim ljubiteljima lepote pokazuje stvaranje izgleda osunčanih obraza i nosa rumenilom. Ovakav make up odaje šik utisak, a manje "slučajno sam zaspala na suncu" look. Trend se sastoji od nanošenja rumenila, rumenila i još malo rumenila, sve na pravim mestima.

Rumenilo je hit letnji proizvod.
Instagram 

Nemojte izbacite svoj omiljeni SPF jer - ovaj trik je usmeren na "stvaranje" izgleda kao da ste se malo previše osunčali, uz pomoć strateški postavljene šminke (bez bilo kakvog neželjenog oštećenja kože UV zracima).

spf je obavezan korak tokom leta.
Shutterstock 

To mladenačko rumenilo viđamo sve češće na crvenom tepihu - Hejli Biber i Adison Rae glavne su obožavateljke trenda, a Bela Hadid imala je 'osunčane' obraze na ovogodišnjoj Met Gali. Umesto nanošenja rumenila visoko na jagodicama, slavne dame i njihovi šminkeri odlučuju se za mekše, prirodnije postavljanje tačno na jabučice obraza.

Dakle, kako tačno postići ovaj izgled letnjeg sunca bez dodira s jednim jedinim UV zrakom? Možda ste navikli da nanosite rumenilo visoko na jagodice kako biste dobili look podignutih jagodica, ali izgled obraza izgorelih od sunca uključuje prirodnije nanošenje.

Trend šminkanja na TikToku tiktok/@serenawylliemakeup

To znači da stavite rumenilo na mesta gde bi sunce prirodno padalo, poput jabučice na obrazima, vrha nosa i malo na čelo. Dajući onu atmosferu "provela sam ceo dan na suncu", takođe možete staviti rumenilo i ispod očiju pre nanošenja korektora za podočnjake kako biste stvorili ružičastiji podton.