Najnoviji trend na TikToku iz serije "no makeup, makeup" zove se "gym lips". Pa kakve su to 'teretana usne'?

Gym lips - novi trend na TikToku

Ne, ovo nije tehnika posvećena rekreiranju izgleda usana nakon vežbanja kako smo to prvobitno mislili. Trend Gym Lips osmislila je šminkerka Keli An Sivel, a radi se o minimalističkom izgledu usana koji voli da nosi kada ide u teretanu.

“Prvobitno sam to nazvala 'Gym Lips' jer kad bih išla u teretanu bi obično tako šminkala usne i podigla obrve prema gore”, kaže ona, dodajući da ovaj look možete nositi i na aerodromu, i u šopingu, ili gde god želite da izgledate lepo, ali ne i preterano našminkano.

Gym lips tehnika je jedna od onih koja dobro izgleda u bilo kojoj prilici.

Kako rekreirati Gym Lips

Ono što gym Lips zahtevaju jeste malo precrtavanje nude olovkom, približno vašoj prirodnoj boji usana. Nakon toga sledi hranjivi balzam za usne – idealno, onaj s malo sjaja – za bujni izgled usana koje čine da look izgleda prirodno.

Gym lips tehnika TikTok/makeupxka

“Ključno je imati olovku za usne koja je u vašoj boji usana”, kaže šminkerka u svom originalnom TikTok videu, pokazujući tehniku ​​nanošenja. Njena olovka je neverovatno suptilna i jedva prelazi prirodne linije usana.

Šminkerka priznaje da "nije izmislila toplu vodu", ali trend je ipak postao veoma popularan. TikTokeri uveliko kopaju po svom makeup kutku i rekreiraju puniji izgled usana s make up proizvodima koje imaju kod kuće.