NAJBOLJI IZBOR KREME TOKOM ZIMSKOG PERIODA: Lagane, a hranljive teksture najbolje čuvaju kožu od suvog i hladnog vazduha

Kreme koje prave razliku u nezi kože lica tokom zimskog perioda su one gelaste teksture.

Instagram

Kada je u pitanju nega kože lica, sigurni smo da na svakoj kozmetičkoj polici možemo pronaći bar jednu dobru kremu. Ono na šta je važno obratiti pažnju u ovim hladnim mesecima je da koži obezbedite dodatni nivo hidratacije, pa se u rutinu nege mora naći posebna vrsta kreme za lice!

Ako ranije niste probali popularne gel kreme, onda je vreme da to promenite!

nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

Šta su tačno gel kreme?

Kao što im ime kaže, gel kreme su zapravo standardne kreme za negu kože lica, ali se njihova tekstura ponešto razlikuje od klasične. U stvari, radi se o kombinaciji teksture gela i hidratantnih spojeva, što je idealna kombinacija za negu lica u zimskom periodu kada je koža izložena vetru, suvom vazduhu u zagrejanim prostorijama i niskim temperaturama i zbog čega joj se barijera često oštećuje.

Shutterstock 

Gel kreme omogućavaju trenutnu hidrataciju, a iako je u pitanju nešto drugačija tekstura, neće stvarati osećaj težine, niti će zapušiti pore, pa je idealna za baš svaki tip kože, pa i onu masnu.

Uobičajena zabluda u beauty svetu je da masnu kožu lica treba dodatno isušiti kako bi se smanjilo lučenje sebuma, što zapravo nije tačno jer je povećana masnoća T-zone često znak dehidracije u tom delu lica.

U ovim vrstama krema često ćete pronaći glicerin, glikol i hijaluronsku kiselinu kao najčešće sastojke, a pošto je reč o nešto bogatijoj nezi, idealne su za upotrebu u noćnoj rutini nege kože, gde će obnavljati kožu dok spavate.