10 NAJPRODAVANIJIH PARFEMA NA SVETU: Pronađite za sebe miris neki od poznatih klasika do novih miljenika na policama

Ukoliko tražite parfem za sebe prvo čekirajte 10 najprodavanijih na svetu!

Unspash/ Mariah Hewines

Mesto na listi najprodavanijih parfema na svetu ne dobija se preko noći. Sa bukvalno hiljadama i hiljadama dostupnih mirisa, samo nekolicina uspeva da postigne ovaj kultni status.

Sam parfem je možda najličniji deo beauty rutine jer je ukus parfema duboko pod uticajem naših ličnih iskustava i uspomena. Takođe, parfem je jedna od temeljnih stvari ženskog univerzuma, a kada se jedan od njih pozicionira na listi najprodavanijih, to znači da je uspeo da zadovolji mirisna čula hiljada i hiljada žena.

Osim što postaje naš prepoznatljiv znak, parfem je i idealna opcija za poklon. I dok nemamo svi isti ukus, verovatnoća da ćete pogrešiti pri izboru parfema je smanjena ako izaberete neki sa liste najprodavanijih parfema.

Pogledajte 10 veličanstvenih u našoj galeriji. Na listi su neki stari klasici, ali i savremeni kandidati. O kojim parfemima je reč, pogledajte u nastavku:

1. Dior J'adore

Moderan, glamurozan, sladak, ali lagan cvetni miris sa svežinom mandarine u gornjoj noti, jasmina, šljive, orhideje i ruže u srcu i sa mošusom, mošusom i kupinom u tragu.

dior 

2. Viktor & Rolf Flowerbomb

Ovaj orijentalni miris donosi eksplozivan buket svežih i slatkih nota. Bočicu je dizajnirao Fabien Baron u obliku dijamanta-garnata koji aludira na sam miris, koji je eksplozivan, sofisticiran i glamurozan.

Viktor&Rolf.com 

3. Yves Saint Laurent Black Opium

Smišljen da dočara tamnu, rokersku stranu brenda YSL, parfem Black Opium je to svakako postigao spoljašnjošću bočice. Međutim, unutrašnje note kafe i vanile mnoge žene podsećaju na prve napitke kafe, a neke čak i na prve parfeme koje su koristile kao tinejdžerke.

Unsplash/ Laura Chouette 

4. Giorgio Armani Si

Lansiran 2013. godine, parfem je relativno nov u svetu moćnih parfema, ali je brzo privukao pažnju ljubitelja mirisa i obezbedio mesto na ovoj listi. Gornju notu ovog voćnog mirisa za žene čine list i pupoljak ribizle, u sredini su majska ruža i bela frezija, dok bazu čine vanila, pačuli, ambroksan i drvene note.

Unsplash/ Heidi Walley 

5. Lancôme La Vie est Belle

Ključni sastojak ovog parfema je iris okružen cvetovima narandže i jasmina. Kraljevska formula je rezultat trogodišnjeg rada i 5000 test varijanti. Bočica parfema je redizajnirana verzija klasične Lancome bočice iz 1949. godine.

jasmin 

6. Le Labo Santal 33

Ovaj drveni aromatični miris za žene i muškarce pojavio se na tržištu 2011. godine, kreirao ga je Frank Voelkl, a parfem je kombinacija sandalovine, kardamoma, ljubičice, kože, ambera i irisa.

screenshoot/fragrantica.com/ 

7. Byredo Gypsy Water

Ovaj drveni parfem je savršen izbor za sve koji nisu ljubitelji cvetnih mirisa. Jedinstven, ali ne i nadmoćan, oduševljava od svog lansiranja 2008. godine.

screenshoot/net-a-porter.com 

8. Guerlain Mon Guerlain

Ovaj parfem pripada grupi orijentalno-drvenih mirisa čije su gornje note lavanda, mandarina i bergamot. U srednjim notama pršti bogatstvo ruže, jasmina, vanile sa Tahitija i vanile sa Madagaskara, dok aromama osvajaju pačuli, benzoin, sladić, kumarin, australijska sandalovina i beli mošus.

Guerlain 

9. Miller Harris Scherzo

Ovaj cvetni miris za muškarce i žene lansirao je 2018. godine Mathieu Nardin. Gornje note parfema su artemizija i mandarina, u sredini su, između ostalog, ruža i narcis, dok bazu čine pačuli i vanila.

Miller Harris Scherzo 

10. Escentric Molecules Molecule 01

Ovaj parfem je za muškarce i za žene koji je namenjen ljubiteljima drvenih mirisa. Lansiran je 2006. godine i sastoji se od Iso E Super molekula, koji ima blagi miris drveta.

screenshoot/fragrantica.com/