KOREJSKI TRIK ZA HIDRIRANU I NEŽNU KOŽU: Potreban vam je samo jedan proizvod za savršene rezultate

Korejski trik koji pomaže pri hidratizaciji kože i ostavlja kožnu barijeru osnaženom, a površinu nahranjenom, ponovno je aktuelan.

Shutterstock

Žene iz Koreje poznate su po svom besprekornom tenu i negovanoj koži, a njihove tajne koristi veliki broj dama iz celog sveta da bi postigle neverovatan efekat.

Jedan trend koje praktikuju godinama unazad, ponovo je postao popularan, a radi se slugging tehnici koja podrazumeva blaganje kože lica vazelinom, petrolatom (koji u sebi sadrži vazelin) ili mineralnim uljem.

Cilj ovog tretmana je da se vlaga zadrži duboko u koži i spreči gubitak vode. Naime, kad hidriramo lice, voda često prolazi kroz gornji deo kože i nestane kad dođe do površinskog sloja, pogotovo ako imate oslabljenu kožnu barijeru. Na ovaj način to se sprečava.

Postupak je najefektniji kada se radi uveče, pre spavanja, a ujutru ćete se probuditi sa nahranjenom i hirdiranom kožom. Preporučuje se da obavite svoju redovnu skincare rutinu, a zatim na samom kraju na lice nanesete vazelin, kremu s petrolatom ili neko mineralno ulje.

Shutterstock 

Pazite samo da ulje koje koristite nije komedogeno, odnosno da ne začepljuje pore, piše Gloria glam.

Slugging će delovati poput noćne maske – zadržaće svu vlagu u koži, hraneći je iznutra, a ujutro ćete imati mekanu kožu.

Čak ne morate to uraditi na celom licu, nego na delovima za koje znate da su najsuvlji i dehidrirani, recimo na obrazima ako imate mešovitu kožu.

Dermatolozi preporučuju da ne zapečatite lice u potpunosti jer biste tako mogli koži da signalizirate da više ne mora sama da proizvodi lipide, koji štite našu kožnu barijeru i na prirodan način sprečavaju gubitak vlage. U tom slučaju, samo ćete oslabiti svoju kožnu barijeru.

Jutro nakon što ste uradili slugging, isperite lice nežnim gelom za čišćenje i nahranite kožu, najbolje serumom s vitaminom C. Kožu zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom.

Ovaj će postupak najviše odgovarati suvom tipu kože, kao i dehidriranom, dok bi oni s osetljivom i kožom sklonom aknama trebalo da izbegavaju ovaj postupak. Vazelin nije komedogen, ali bi ova tehnika “zatvaranja” mogla negativno da utiče na problematičnu kožu.