5 NAMIRNICA ZA ČISTU I BLISTAVU KOŽU: Hrana koja treba da postane obavezan deo vašeg menija

Otkrijte uz pomoć kojih namirnica vaša koža može postići sjajan izgled

Shutterstock

Kao što je već dobro poznato, lepota kreće iznutra. Ne možemo živeti na čipsu i slatkim pićima i očekivati ‘glass skin’.

Uravnotežena ishrana koja se bazira na zdravim i prirodnim namirnicama, balansiranom unosu belančevina, ugljenih hidrata, masti i vitamina je ključan. Osim obaveznog pijuckanja vode tokom celog dana, još nekoliko namirnica može nam pomoći u postizanju tog ‘glowing’ efekta.

Avokado

Ovaj superfood postao je veomo popularan unazad nekoliko godina, a za sjajnu kožu poželjno je da ga dodate u salate i namaze jer obiluje zdravim masnoćama koje podržavaju strukturu ćelija kože.

Unsplash 

Belance

Belance sadrži proteine, lizin i aminokiseline, vitamine B7 i B12 te kolagen, stoga su dobar odabir za početak dana.

Losos (i druga masna riba)

Bogate omega-3 kiselinama pomažu proizvodnji kolagena, deluju protuupalno, a osim lososa, preporučaju se i sardine, skuša i inćuni na meniju 1-2 puta nedeljno.

Orašasti plodovi

Bademi i lešnici sadrže vitamin E koji ima antioksidativno delovanje. Orašasti plodovi bogati su i proteinima i zdravim masnoćama koje jačaju prirodnu barijeru kože.

Lisnato povrće

Španać, kelj i drugo zeleno lisnato povrće bogato je vitaminom K. Spanać je antioksidativan i sadrži i cink koji deluje protivupalno.

Shutterstock 

 Bonus video

This browser does not support the video element.

BILDUJTE IMUNITET: Stručnjaci otkrivaju šta da jedete, a da ostanete zdravi  Kurir TV