Od viralnih „Frownies“ flastera do korejskih kolagenskih maski, mnoštvo proizvoda sa navodnim prednostima protiv starenja dobilo je svojih pet minuta na TikToku poslednjih meseci. „Staklena koža“, savršena ili „staklena“ je sveti gral koji se mnogi beauty influenseri trude da postignu, isprobavajući razne (i često prilično skupe) proizvode za koje tvrde da deluju „poput botoksa“.

Proteklih meseci fokus je bio na silikonskim flasterima protiv bora na čelu pod nazivom Wrinkles Schminkles. Jedna influenserka je snimila video u kojem isprobava ovaj proizvod i pokazuje rezultate pre i posle tretmana, uz napomenu: „Ljudi misle da sam koristila botoks i filere, a ja samo nosim svoje nalepnice protiv bora“.

Mnogi kreatori sadržaja su podelili njeno oduševljenje, napominjući da su za vrlo kratko vreme primetili da su bore na njihovim licima manje vidljive. Pomenuti video snimci su generisali milione pregleda, a Wrinkles Schminkles su se rasprodali brzinom svetlosti. Prema Style Caster-u, jedan paket ovih flastera se sada prodaje svakih 60 sekundi.

Inače, ovi flasteri su za višekratnu upotrebu i možete ih koristiti na različitim delovima lica, vrata i dekoltea do 20 puta. Kako proizvođač navodi na svom sajtu, ove nalepnice napravljene su od 100% medicinskog silikona formulisanog istom tehnologijom koja se koristi za ožiljke, omogućavajući koži da diše kroz njih, i pogodni su za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, prenosi fashion hr.

Potrebno ih je držati na licu 1-2 sata, a iz kompanije tvrde da se promene mogu primetiti već nakon prve upotrebe. Navode i kako ovi flasteri uglađuju postojeće bore, ali istovremeno sprečavaju pojavu budućih, hidriraju kožu, podstiču protok krvi i bržu proizvodnju kolagena za povećanje elastičnosti.

Da li ovi flasteri zaista rade kao botoks i fileri?
printscreen/tikTok 

Ali da li zaista deluju kao botoks? "Ovi flasteri pomažu koži da zadrži vlagu, dok istovremeno ograničavaju pokrete lica koji mogu izazvati bore. Primena preko noći može privremeno da poboljša izgled finih linija i bora, ali nisu efikasni na duži rok", rekla je dr. Geeta Yadav, dermatološkinja za portal Yahoo life.

Bonus video

botoks flasteri TikTok/rachelsskin

Izvor: Wanted V.P.