Da proizvode za negu odlažemo u frižider nije novina. Znamo da će maske za podočnjake imati jači efekat ukoliko prenoće u frižideru, ali još nekim proizvodima je potrebno hlađenje.

Odlaganje proizvoda u frižider može pomoći da se sačuva rok trajanja nekih sastojaka u njima, time omogućavajući vam da ih koristite malo duži vremenski period.

Rashlađeni preparati za negu imaju više benefita od onih koje držite na policama svog kupatila. Zato vam predlažemo da ove savete isprobate i primenite u svojoj svakodnevnoj rutini.

Proizvodi koje ste sami napravili

Preparati koje pravite u kućnim uslovima, od sastojaka u kuhinji, uglavnom ne sadrže konzervanse, pa ih je potrebno čuvati u frižideru kako bi se sprečio razvoj bakterija i da bi proizvod duže trajao.

Proizvodi s aktivnim sastojcima

Proizvodi koji sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, poput vitamina C ili retinola, brže se razgrađuju ukoliko su izloženi direktnom suncu ili toploti. Zato ih je neophodno držati na mračnom i hladnom mestu.

maske za podočnjake
Shutterstock 

Papirne maske za lice i oči

Maske za lice, naročite sheet maske, su efektnije kada ih čuvamo u frižideru, jer na taj način smanjuju otečenost tako što efekat hlađenja uklanja višak tečnosti na licu.

Organska kozmetika

Brže se razgrađuju prirodni proizvodi koji uopšte nemaju ili sadrže manje hemijskog konzervansa. Na taj način bakterije se većom brzinom množe i utiču na formulu proizvoda koja može izazvati negativne efekte na koži.

Bjuti alatke za lice

Saznali ste koji proizvodi poseduju veće benefite ukoliko su rashlađeni, ali sigurno niste znali da i malim alatkama, koje koristimo za masaže lica, bi takođe prijalo hladnije mesto za odlaganje. Ukoliko rolere za lice koristite nedugo potom što ste ih izvukli iz frižidera, na vašem licu povećava se efekat smanjenja pora i nadutosti, tim zatim se ubrzava cirkulacija, ali i pospešuje limfna drenaža. Kao i hladne kašikice na kapcima su sjajan trik u borbi protiv otečenih podočnjaka.

Bez obzira na to da li ćete primeniti savet da proizvode čuvate u frižideru ili ne, organizujte ih tako da budu što dalje od izvora toplote, svetlosti i vlage.

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa