Kada je u pitanju eliminisanje znakova starenja, ni svilene jastučnice ni najbolji proizvodi za negu kože ne mogu ništa učiniti preko noći. Ali sa doslednošću i upornošću, serumi protiv starenja su jedna od najefikasnijih neinvazivnih metoda od kojih ćete videti rezultate. Jedan od najčešćih pokazatelja starosti na našem licu su bore i fine linije koje se mogu ublažiti pažljivo odabranim proizvodima za negu kože.

Malo sastojaka za negu kože je toliko hvaljeno kao niacinamid.
Shutterstock 

Za razliku od svakodnevnih krema, serumi su koncentrovane formule dizajnirane da prodru duboko u kožu, što je ključno u nezi kože, posebno zrele kože.

Kada su u pitanju proizvodi protiv starenja, njihov cilj je da stimulišu proizvodnju kolagena, poprave oštećenja kože izazvana spoljnim faktorima, obezbede antioksidativnu zaštitu, pomognu u hidrataciji kože i eliminišu druge nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, upale, tekstura i proširene pore.

Serumi za lice koji deluju poput botoxa
Shutterstock 

Upotreba seruma je prilično jednostavna, nanose se na očišćenu kožu lica, a njihovo dejstvo se dodatno „zaključava” nanošenjem hidratantne kreme. Nikada nije prerano za negu protiv starenja, pa smo u nastavku odabrali nekoliko priznatih seruma koji će kožu učiniti besprekorno sjajnom i zategnutom.

The Ordinary Multi-Peptide + Copper Peptides 1%

The Ordinary Multi-Peptide + Copper Peptides 1%
The ordinary 

La Roche-Posay Hyalu B5 Pure Hyaluronic Acid Serum

La Roche-Posay Hyalu B5 Pure Hyaluronic Acid Serum
la roche posay 

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate
Kiehls.rs