Ako i dalje imate predrasude prema proizvodima za samopotamnivanje, dobro je znati da su se proizvodi mnogo poboljšali tokom godina, a većina formula dostupnih na tržištu neće vam dati tu neželjenu narandžastu boju. Međutim, ključna je pravilna primena i priprema kože.

U nastavku smo naveli nekoliko najčešćih grešaka.

Preskačete piling ili to uradite prerano

Najbolje rezultate samopotamnjivanja ćete videti ako napravite piling 8 sati pre nanošenja proizvoda ili čak neposredno pre. Ako preskočite ovaj korak, rizikujete neujednačen razvoj boje na koži, što će rezultirati tamnim flekama ili ljuštenjem boje na određenim mestima.

Kako pripremiti kožu za proizvode za samopotamnjivanje? Tiktok/auroralovestrand

Koristite piling na bazi ulja

Pilinzi na bazi ulja mogu stvoriti barijeru između kože i proizvoda za samotamnjenje. To znači da ćete verovatno završiti sa apstraktnim tamnijim i svetlijim mrljama, što nikako nije atraktivan izgled. Zato odvojite malo vremena da pročitate listu sastojaka na vašem pilingu pre nego što zeznete celu stvar, već u prvom koraku.

Nanosite proizvod na sve delove tela podjednako

Neki delovi tela, kao što su laktovi, kolena, zglobovi itd., brže upijaju boju. Prilično smo sigurni da niko ne želi da ima laktove i kolena 3 nijanse tamnije od ostatka tela, tako da se isplati razmisliti o tome unapred. Jednostavan trik koji možete primeniti je da nanesete hidratantnu kremu na ova područja kako biste stvorili barijeru ili obrišite sve zglobove na telu odmah nakon nanošenja.

Nijansu birate na osnovu vaše kože

Nijanse proizvoda za samopotamnjivanje nisu kao nijanse pudera, koji moraju da odgovaraju našoj koži. Šanse su da ćete, ako ste svetliji, radije posegnuti za najsvetlijim nijansama i na kraju nećete biti zadovoljni jedva vidljivim rezultatom. Pošto su nijanse označene prema intenzitetu, a ne prema vašem postojećem tonu kože, izaberite nijansu na osnovu rezultata koji želite.