Termin termalna voda znači da dolazi iz termalnih, lekovitih izvora. U odnosu na vodu sa česme, ova voda obogaćena je mineralima i dosta je toplija od temperature vazduha jer se zagreva u unutrašnjosti naše planete. Na putu koji pređe dok dođe do površine zemljine kore ona u sebe prima minerale iz stena.

Termalna voda se u lekovite svrhe koristila još u doba starih Rimljana, a danas se u blizini ovih izvorišta grade banje jer povoljno utiče na kožu ali i lečenje drugih bolesti poput raznih reumatskih oboljenja.

Osim što u sebi sadrži minerale, ona je hipoalergena, bakteriološki čista te je pogodna za osetljivu i iritiranu kožu. Zbog toga ima umirujuće dejstvo pa se koristi i u slučajevima opekotina od sunca, kod alergija ili nakon agresivnih kozmetičkih tretmana.

Ukoliko želite bust hidratacije ona se može koristiti posle uklanjanja šminke, a pre nanošenja svakodnevne nege. Naprskajte je na čisto lice, ostavite da deluje nekoliko sekundi a ostatak nežno možete ukloniti maramicom. Možete je koristiti i pre šminkanja kako bi tečni puder lakše ublendali ili za osveženje kože lica tokom dana.

Evo 5 termalnih voda koje preporučuje Wanted! redakcija:

Uriage termalna voda 300ml, 1.197 dinara, lilly.rs

Apivita termalna voda 100ml, 975 dinara, Benu apoteka

Byphasse termalna voda 300ml, 899 dinara, lilly.rs

Avene termalna voda 300ml, 1.405 dinara, lilly rs

Vichy termalna voda 150ml, 925 dinara, lilly.rs