Kada je nega kože lica u pitanju, nema toga na šta nismo spremni za rezultate lepe i negovane kože. Tako nema ni popularnog trika koji nismo testirali, a takođe teško odolevamo i kupovini novih proizvoda za negu u koje polažemo baš sve nade da će napraviti pravo malo čudo na našem licu.

Iako nam je ponekad teško da zatvorimo kozmetički neseser, spf krema je stvar koja je neophodna. Ma koliko god uživamo dok hvatamo prve tople zrake sunca, našoj koži to svakako ne prija jer su posledice u vezi samog zdravlja kože mnogobrojne.

Odmah na napomenemo, ovo nije korak u nezi kog se treba pridržavati isključivo u letnjim mesecima, već je nužan proizvod tokom cele godine jer je uticaj UV zračenja neprestano prisutan, čak i onda kada smo daleko od plaže.

Poslednjih godina svedočimo zaista sjajnim kremama sa SPF-om, a u galeriji ispod pogledajte nekoliko naših favorita.

dm SPF kreme za sunčanje

Ono što je zanimljivo napomenuti jeste to da i određena šminka u sebi sadrži SPF. Nekad je njegova efikasnost zanemarljiva, ali mnoge BB i CC kreme, kao i cushion puderi (posebno oni korejskih brendova) sadrže veoma visok faktor i itekako su efikasni!

I za kraj ne zaboravite: SPF je vaš BFF.

Bonus video:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa