Možda zvuči kao naučna fantastika s obzirom na to da je celulit nešto čime je većina ženske populacije opterećena i čega pokušava da se oslobodi. Razlog je jasan – celulit pogađa neuporedivo više žena nego muškaraca. Leto je godišnje doba kada najviše razmišljamo kako da ga se rešimo. Lovimo trenutke u danu, nedelji, mesecu kada posećujemo kozmetičke salone tražeći slobodan termin za anticelulit masažu. Sve sa istim ciljem – smanjiti ili još bolje ukloniti ga do plaže.

U moru obaveza često nam nedostaje to isto vreme, pa na tretman idemo dva puta umesto preporučenih deset i više, u zavisnosti od količine izazova sa kojima se suočavamo. Srećom, postoje trikovi bolji od drugih koji nam daju priliku ne samo da se brinemo o nezi tela svakodnevno, u svom domu, već nam daju priliku da budemo svesni trenutka u danu koji smo odvojili za sebe.

Celulit se ubija suvim četkanjem
Shutterstock 

Za one kojima je gust raspored i nemaju vremena za anticelulitne masaže i tretmane, suvo četkanje je idealna metoda uklanjanja celulita, a odlični rezultati vidljivi su već nakon mesec dana kontinuiranog četkanja, a prvi rezultati stižu i nakon svega par dana. Koža će postati meka i glatka, a pri samom četkanju može se osetiti nalet nove energije i cirkulacije.

Kako se radi suvo četkanje?

Nabavite četku za suvo četkanje tela i masirajte po suvoj koži, najbolje od stopala prema srcu, odnosno odozdo prema gore. Neka pokreti budu u jednom smeru, i to prema gore, bez pokreta gore- dole. Za bolji doživljaj možete staviti jednu kap eteričnog ulja lavande ili peperminta na suvu četku pre četkanja.

Celulit na stomaku
Freepik 

Za što je sve suvo četkanje dobro?

· Tretiranje celulita: pokreće cirkulaciju i limfu, pomaže pri otplavljivanju viška vode
· Negu i revitalizaciju kože, uklanja mrtve stanice kože, čini je baršunasto mekom
· Zbog pokretanja cirkulacije, pokreće i osećaj vitalnosti
· Detoksikaciju – zbog svega nabrojanog, telo se pomoću ove metode lakše oslobađa toksina i viška vode.

Suvo četkanje ubija celulit
Shutterstock 

Kada je najbolje raditi suvo četkanje i koliko ono treba da traje?

Suvo četkanje najbolje je raditi neposredno pre tuširanja. Četkanje celog tela može trajati 5-7 minuta. Posebno se treba posvetiti zonama zahvaćenim celulitom, a delove s tankom kožom, kao što je dekolte i vrat treba preskočiti jer je koža tu vrlo osetljiva, a proleće je najbolje vreme za suvo četkanje tela jer se njime pokreće lagana detoksikacija.

Suvo četkanje
pexels/cottonbro studio