Jedva smo čekali lepo vreme kako bismo uskočili u otvorenu obuću poput sandala, papuča, omiljenih sling-back cipelica...

Za otvorenu obuću lepo je imati negovano stopalo.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Međutim, to u isti mah znači i da bi trebalo da se posvetite svojim stopalima, a to je nešto što većina nas ostavlja za poslednji trenutak. U isti mah, s dolaskom toplog vremena nekad je gotovo nemoguće pronaći termin kod dobrog pedikira, te je svaki način da dobijete meku i negovanu kožu, pogotovo na tabanima, i te kako dobrodošao. 

Lepa i negovana stopala možete dobiti redovnim pedikirom.
Shutterstock 

Poslednjih nedelja posebno je viralan trik u kojem ljudi koriste dva proizvoda za lice da bi dobili meka stopala. U pitanju su Ordinary AHA BHA piling ili tonik sa glikolnom kiselinom od 7%.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution čini čuda za kožu.
www.metropoliten.rs 

Ova metoda se toliko pokazala uspešnom da je ima na milione pregleda, a s obzirom na to da je dobila i "zeleno svetlo" od stručnjaka, ovo je definitivno dobar način da brzo sredite stopala. 

trik sa tiktoka za lepa stopala.
Shutterstock 

Naravno, redovni pedikir i dalje je bitan, pre svega iz higijenskih razloga, ali viralni trik vam može pomoći da održavate stopala između tretmana, tokom zime kada više nosimo čarape, ali i leti kada hodamo po pesku, kamenčićima i provodimo dosta vremena bosi. 

Pogledajte i sami transformaciju:

Metoda 1: AHA 30% BHA 2% piling

U ovom slučaju, noge je potrebno temeljno oprati što toplijom vodom ili ih potopiti. Dobro ih osušite, a potom nanesite piling, u ovom slučaju Ordinary AHA 30% BHA 2% peeling solution i lepo ga razmažite. 

Tretman ne sme da stoji duže od 10 minuta. Kako korisnici ističu, golicanje i slični osećaji su potpuno u redu, ali ne sme da vas peče. Zato je bitno da ne prekoračite preporučenih 10 minuta. 

Nakon toga dobro isperite stopala, i nanesite debeo sloj vazelina ili bogate kreme za suvu kožu. 

Metoda 2: Tonik sa glikolnom kiselinom od 7%

glikolna kiselina čini čuda za pete.
www.metropoliten.rs 

Ovo je za one koji preferiraju leave on metodu. Dakle, početak procedure je isti - stopala dobro operete i osušite, a potom nanesete pred spavanje glikolnu kiselinu tuferom. Ujutru ne zaboravite na nanesete kremu i to je to.

glikolna kiselin je dobra za preko noći.
printscreen/tikTok 

Bonus video:

Podignute noge odlične za cirkulaciju Tiktok/morgsleefit