Sapuni u čvrstoj formi su korišćeni već hiljadama godina unazad te nam je njihova namena dobro poznata. Pored toga što su sredstvo za pranje tela, lica ali i odeće, oni su se koristili i u druge namene. Da li ste nekada stavili sapun u orman ili komodu kako bi posteljina i donji veš lepše mirisali? Ako niste vi, vaša baka sigurno jeste.

Međutim, sapuni su polako počeli da nestaju sa rafova drogerija pod izgovorom da nisu dobri, da skupljaju bakterije i da isušuju kožu. Korišćenje sapuna na licu je postalo nešto najgore. U redu, nije svaki sapun za lice, ali ima onih koji su formulisani baš za tu osetljivu regiju.

Ipak, u poslednje vreme se zapaža velika popularnost i povratak sapuna u čvrstoj formi, čak imamo i sapune, ili takozvane tvrde šampone za pranje kose.

Sada postoji mnoštvo varijanti, te se prirodni proizvođači doslovno takmiče ko će napraviti lepši i unikatniji primerak. Mnogi imaju i razne dodatke semenja ili suvog bilja unutra te mogu poslužiti i kao savršeno piling sredstvo za telo.

Evo sapuna iz domaće proizvodnje koje možete kupiti onlajn a prva četiri brenda su dostupna i u našim drogerijama.

1. Sofi sapuni

2. Althea Native sapuni

 3. Koozmetik sapuni

 4. Naturea Cosmetics sapuni

5. Lava Land sapuni

6. Softsapun sapuni

 7. All Nut sapuni