Od besprekorno blistave kože do sjajne kose, izgled Kim Kardašijan izaziva pažnju i interesovanje mnogih žena. Iako popularna zvezda sebi može da priušti najluksuznije kozmetičke tretmane, ona takođe sledi neke jeftine trikove za lepotu.

Ovo su neke tajne koje se kriju iza njenog mladolikog sjaja.

Ne pere previše kosu

Kim pere kosu svakih pet dana. Prečesto pranje kose može oštetiti pramenove, pa čak i dugoročno dovesti do gubitka kose. Ona neguje svoje vlasi i ne želi da joj kosa izgleda preterano suvo, piše 24sata.hr.

- Što se tiče moje kose, ne perem je svaki dan. Prvog dana počinjem s feniranjem, sledeći dan nosim neuredniji stil frizure, a zatim glačam i stvaram doteran izgled trećeg dana što zahteva malo ulja u kosi. Četvrti dan može biti zalizan konjski rep, a peti dan je perem - ispričala je.

Ne drži se iste beauty rutine

Kada pronađete proizvode za negu kože koji čine čuda za vas, primamljivo je obezbediti se njima i koristiti ih celo vreme. Ali koža se zapravo može naviknuti na neke sastojke u proizvodima za negu, čineći ih manje učinkovitima.

Kako bi svoju kožu održala zdravom i sjajnom, Kim voli da menja proizvode koje koristi.

- Stalno menjam rutinu nege kože jer volim da koristim nove proizvode, a lice perem penastim sredstvom za čišćenje - rekla je.

Uvek skida šminku

Kada se konačno vratite kući na kraju dugog dana, može vam se činiti primamljivim preskočiti skidanje šminke i otići pravo u krevet. Ali spavanje s našminkanom kožom zapravo može začepiti pore, uzrokovati akne, pa čak i dovesti do prevremenih bora, piše Bright Side.

Iako Kim vodi vrlo aktivan način života, nikada ne zaboravlja da skine šminku pre spavanja.

- Uvek skinite šminku s lica - savetuje ona.

Verna je stezniku za struk

Iako stalno nošenje steznika za struk može predstavljati određene rizike, ako se pravilno koriste, mogu poboljšati držanje, pomoći u oporavku nakon porođaja i dati prekrasnu figuru peščanog sata, smatra Kim.

Kim Kardašijan priznaje da povremeno nosi steznike oko struka.

KIM KARDAŠIJAN MORA DA PRESTANE: Pratioci zgroženi novim snimkom, da li je moguće da se u OVO UVUKLA?! (VIDEO) Instagram