Masna koža zahteva veću posvećenost, sklonost proširenim porama, bubuljicama i upalnim procesima je dodatni izazov i razlog za prilagođavanje proizvoda tipu kože. Jedan od osnovnih proizvoda za negu kože je hidratantna krema, a ako znamo da je jedan od glavnih problema masne kože dehidracija, vredi istražiti koji proizvodi mogu rešiti ovaj problem.

Kada vaše lice proizvodi masnoću, može izgledati kontraintuitivno posegnuti za hidratantnom kremom. Međutim, naprotiv, masna koža često žudi za hidratacijom. Takođe, nije preporučljivo preterano čistiti lice niti koristiti agresivne tonike, jer ogoljivanje kožne barijere dodatno stimulisati stvaranje masti. Prilikom izbora kreme za masnu kožu, treba obratiti pažnju na to da formula pruža duboku hidrataciju i nema komedogeno dejstvo.

Odabiri u nastavku su idealan izbor za masnu kožu jer imaju nekomedogene formule obogaćene sastojcima poput glicerina i hijaluronske kiseline, koji će dubinski hidratizovati, a istovremeno neće opterećivati masnu kožu. Takva je krema Neutrogena Hidro Boost Water Gel krema, na primer. Osim toga, tekstura hidratantnih krema namenjenih masnoj koži često je u obliku gela i losiona kako bi bile što lakše na licu. Slična svojstva ima Kiehl's Ultra Facial Facial Oil-Free Gel krema, koja je namenjena masnoj i normalnoj koži. Ova krema osvežava kožu i održava ravnotežu vlage, pomaže u regulisanju prekomerne proizvodnje sebuma i eliminiše masni sjaj. Pored ovih proizvoda, u nastavku ćete pronaći još nekoliko krema koje će se svideti masnoj koži lica!

Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

Avène Hydrance Optimale UV Legere

CeraVe Facial Moisturizing Lotion PM

La Roche Posay Effaclar Mat Anti-Shine Face Moisturizer

Neutrogena Hydro Boost Water Gel