Poslednjih godina suva ulja drastično su dobila na popularnosti. Formule koje ne ostavljaju film na koži niti mastan trag pridobile su brzo sve beauty zaljubljenice, ponajviše zbog svojih hidratantnih svojstava koja su neretko i veća nego kod klasičnih krema.

Popularnost im redovno skače već krajem februara kada se približava toplo vreme, a u moru proizvoda posebno se izdvojilo jedno koje je ocenjeno najboljim ocenama. 

ulja za telo hidriraju i bolje nego kreme.
Shutterstock 

U pitanju je Nuxe Prodigieuse ulje, koje se,verovali ili ne, proda na svakih 11 sekundi. Tajno oružje protiv suve kože i kose razvijeno je u Parizu još 1991. godine, i toliko je dobro da još uvek inspiriše kupce čak i više od 30 godina kasnije.

Nuxe ulje neguje i kosu i lice i telo.
lilly.rs 

Ulje koje zovu "eliksirom mladosti" podjednako dobro neguje telo, lice i kosu, a može se pronaći i u Srbiji i to drogerima za nešto više od 2.000 dinara. 

Šta Nuxe Prodigieux izdvaja u odnosu na druga suva ulja? Pre svega njegova kombinacija od ukupno 7 dragocenih biljnih ulja i vitamina E, koju koža upija gotovo istog trena, bez osećaja težine na koži, niti ikakvog masnog traga. 

ulja za telo vraćaju hidrataciju.
Shutterstock 

Ujedno, specifično je i po sastojku "tsubaki" koji  sprečava starenje kože, dok ulje argana daje kosi sjaj, mekoću, te je obnavlja.

Kako se koristi

Ukoliko ga koristite kao ulje za lice

Nanesite ga jednom dnevno nežnim pokretima, tako što prste povlačite od centra lica preko njegovih kontura, spuštajući pokrete sve do dekoltea. Možete ga koristiti samog ili tako što dodate par kapi u vašu imiljenu hidratantnu kremu.

ulje za lice neguje i hidrira.
Shutterstock 

Ukoliko ga koristite kao ulje za telo

Kružnim pokretima umasirajte Nuxe Prodigieux na željene delove (poprsje, noge, i slično), a ovaj proizvod fantastičan je i za redukciju strija.

nuxe ulje može se koristiti i za telo i za lice.
Shutterstock 

Ukoliko ga koristite kao masku za kosu

Nanesite ga celom dužinom, a pogotovo na krajeve kose onoliko koliko vam je to potrbno. Za intenzivan efekat kondicioniranja, ponavljajte postupak jednom nedeljno kao masku desetak minuta pre samog šamponiranja. 

nuxe ulje može se koristiti i kao maska za kosu.
Shutterstock 

Bonus video:

Latte makeup trend je idealna šminka za leto TikTok/danielllestrada