Da li ste znali da se slavne dame poput Džesikt Albt, Dženifer Aniston i Ledi Gage se kunu u zeleni čaj. I to s dobrim razlogom! Naime, svaka od njih smatra da im napitak donosi dobrobit u različitim životnim segmentima.

Holivudska glumica Džesika Alba pije smuti od zelenog čaja ujutru kako bi sebi obezbedila dovoljnu količinu energije u toku dana, njena koleginica Dženifer Aniston konzumira zeleni čaj kako bi ostala u formi i fit, dok pevačica Ledi Gaga se kune da je joj napitak smanjuje nivo stresa.

Zeleni čaj je ipak najpoznatiji po blagodetima koje ima za kožu. Naime, on smanjuje nivo sebuma, bori se protiv akni, neguje oštećenja na koži od preteranog sunčanja i jako je dobar za podočanjake i bore. U suštini - on je odgovor na sve naše molitve.

Dobar za stres

Zeleni čaj smanjuje lučenje hormona stresa i omogućava vam da ostanete smireniji i koncentrisaniji.

Protiv bora

Slobodni radikali napadaju našu kožu što na kraju dovodi do smanjenja elastičnosti kože i bora. Zeleni čaj sadrži veliku količinu antioksidanasa koji su najbolji prijatelji u borbi protiv slobodnih radikala.

Bubljice

Zeleni čaj smanjuje nivo sebuma u koži i u komibanciji sa adekvatnim antibakterijskim preparatima može da trajno reši problematičnu kožu.

UV zračenje

Još jedan benefit zelenog čaja je što možete da ga iskoristite kao toner za suvu i izgorelu kožu (u letnjem periodu). Dovoljno je da umočite tufer u ohlađeni zeleni čaj i da nežno tapkate po koži.

zeleni čaj
rajat-sarki-MS75jlbCaBc-unsplash.jpg 

Izvor energije

Prah koji se pravi od listva zelenog čaja u kombinaciji sa standardnim energetskim smutijima je odličan početak radnog dana.

Podočnjaci

Hladne kesice zelenog čaja zbog dovoljne koločine kofeina srediće problem sa krugovima ispod očiju.

Zeleni čaj može se naći po ceni od 170 dinara.